Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat oferta prin care SC Chimcomplex SA vrea să îşi răscumpere 900.000 de acţiuni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta prin care Chimcomplex Borzeşti vrea să îşi răscumpere 900.000 de acţiuni, echivalentul a 0,3% din capitalul social, conform unui raport al supraveghetorului pieţei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Titlurile vor fi achiziţionate la preţul de 23,2 lei, cu 25% peste preţul curent al acţiuniI CRC, de 18,6 lei. Titlurile urmează să fie distribuite ca pachete motivaţionale (stock option plan) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă, conform prevederilor din politica de remunerare a companiei, potrivit hotărârii acţionarilor de la jumătatea anului trecut. Chimcomplex Borzeşti este cel mai mare combinat de produse chimice din ţara noastră, compania a ajuns în 2021 la o valoare de 5,5 miliarde de lei pe BVB.
De altfel, în momentul de faţă SC Chimcomplex SA, companie prezentă pe piaţa de capital românească din noiembrie 1996, a debutat pe 17 ianuarie 2022 pe Piaţa Reglementată a Bursei sub simbolul bursier CRC, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO.
Conform raportului preliminar pe anul 2021, SC Chimcomplex SA a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 2,24 miliarde de lei, venituri de 2,43 miliarde de lei şi un profit brut de 543 milioane de lei. Datele financiare indică o îmbunătăţire semnificativă a activităţii companiei în 2021, obţinând profit net de cinci ori mai mare faţă de anul 2020.
Aceste rezultate au fost determinate prin coroborarea mai multor factori, interni şi externi, printre care: retehnologizările şi reparaţiile capitale efectuate în principal la instalaţiile tehnologice Electroliză cu membrană şi Oxo-alcooli; maximizarea gradului de utilizare al capacităţilor de producţie, care a permis creşterea constantă a cantităţilor vândute din toate categoriile de produse finite; funcţionarea fără sincope a lanţului de logistică şi a aprovizionării cu materiile prime cheie pentru susţinerea producţiei; deficitul de ofertă pe piaţa polioli-polieterilor şi a propilenei, cauzate de condiţiile meteorologice din primul trimestru şi de multe întreruperi de producţie determinate de forţă majoră, ceea ce a dus la creşterea cotaţiilor internaţionale.
Cifra de afaceri obţinută în anul 2021 de SC Chimcomplex SA s-a dublat faţă de cea din anul 2020, creştere determinată în principal de preţurile de vânzare care s-au majorat la toate produsele finite valorificate, urmând tendinţa pe care au avut-o cotaţiile internaţionale.