Interviu | Virgil PÎRVULESCU: „Îmi place să cred că în Organizaţia Municipală a PNL Râmnicu Vâlcea lucrurile merg într-o direcţie bună”

Controversele politice sau gafele administrative nu se opresc deloc la Râmnicu Vâlcea. Conflictul politic dintre Mircia Gutău şi Virgil Pîrvulescu continuă, fără a putea observa un fel de sfârşit al acestuia. Am discutat cu viceprimarul liberal al oraşului, Virgil Pîrvulescu despre ultimele subiecte politice şi administrative. 

Impact REAL: De ce cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local nu a mai fost transmisă live, pe Facebook? 

Virgil PÎRVULESCU: La asta ne-am pus şi noi un semn de întrebare. Cred că motivul se leagă de faptul că primarul municipiului Râmnicu Vâlcea şi-a pierdut din credibilitate şi foarte mulţi oameni au început să-l atace pentru deciziile care produc efectele acestea dezastruoase în oraşul nostru. A considerat că cel mai bine este ca cetăţenii să nu mai aibă acces la informaţiile din timpul şedinţei pentru că vrea cumva să ascundă ceea ce încearcă dumnealui să aprobe în şedinţele de Consiliu Local, mai ales pentru faptul că are majoritate. Acum şi noi am făcut o adresă, deşi este prevăzut în regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local faptul că este obligat să comunice în mediul online şedinţele de consiliu. Dacă nu va se va conforma, aşa cum scrie în regulament, va trebui să solicităm printr-o acţiune în instanţă obligaţia de a transmite live, pentru că este normal ca cetăţenii să aibă cunoştinţă asupra a tot ceea ce se dezbate şi se votează. 

Impact REAL: Credeţi că Parcul Ştirbei Vodă a fost o investiţie de care aveau nevoie râmnicenii la ora actuală? 

Virgil PÎRVULESCU: Nu, sub nici o formă nu aveau râmnicenii nevoie de această investiţie care demonstrează încă o dată incapacitatea lui Mircia Gutău de a-şi pune amprenta asupra dezvoltării oraşului. Incapacitatea dumnealui este susţinută de cele trei partide pe care l-am tot amintit şi am spus faptul că, prin voturile acordate, îi conferă acestuia posibilitatea de a merge în continuare în zona de distrugere a oraşului nostru. Vă aduceţi aminte numai câte promisiuni a făcut în mandatele trecute cu privire la faptul că acolo vede un aquapark sau vede tot felul de investiţii. Am văzut că şi pe primarul Piedone l-au săltat pentru anumite fapte, adică se pare că justiţia a intrat în forţă în zona asta de cheltuieli ilegale efectuate de edili din fondurile publice. Nu-mi doresc să intre în puşcărie, exclus, însă mi-aş dori ca fondurile municipiului nostru să fie direcţionate spre dezvoltarea pe care dumneavoastră, presa şi cetăţenii, o cunosc cu privire la parcul industrial. Timpurile vor demonstra că toate zugrăvelile acestea de faţadă nu vor duce decât la distrugerea oraşului nostru. Restul, lucrurile serioase, nu fac parte din dorinţa primarului. 

Impact REAL: De ce aţi votat din nou împotriva majorării preţului la serviciul de salubritate din Râmnicu Vâlcea?  

Virgil PÎRVULESCU: Atâta timp cât am avut atribuţii în salubritate şi am venit cu soluţii mult mai avantajoase pentru oraş, atâta timp cât PNL a avut reprezentanţi la Pieţe Prest şi au prioritizat pe lista de investiţii construcţia unei staţii de sortare şi investiţiile în utilaje pentru a obţine acreditarea de salubritate astfel încât să se facă salubrizarea în oraş cu Pieţe Prest la un preţ care ar fi fost mult mai mic decât în actualul contract, atâta timp cât noi am avut soluţii care să micşoreze taxele şi impozitele nu susţinem actuala viziune a administraţiei locale care din 2016 şi până acum nu a făcut decât să mărească taxele de fiecare dată, fără să vină cu soluţii sustenabile. La ultima şedinţă de Consiliu Local, la punctul pentru creşterea preţurilor, toţi consilierii PNL au votat împotrivă, în pofida ameninţărilor voalate ale primarului că vom fi daţi în judecată. 

Impact REAL: De ce au cedat presiunii consilierii USR şi s-au abţinut, deşi par a avea o înţelegere pentru vot cu Mircia Gutău? 

Virgil PÎRVULESCU: Încă de anul trecut, USR s-a alăturat dorinţelor primarului şi a votat pentru majorarea preţului la serviciul de salubritate. Acela a fost chiar momentul de rupere a alianţei dintre USR şi PNL. De asemenea, consilierii USR se văd prinşi într-o horă mult mai mare decât credeau că o să fie. Menţinerea majorităţii primarului vine la pachet cu anumite obligaţii pentru ei. Faptul că s-au abţinut acum nu este decât o mişcare de imagine. 

Impact REAL: Noile trotinete electrice sunt foarte populare în oraş, mai ales printre tineri. Totuşi, mulţi nu respectă legislaţia şi circulă cu acestea pe trotuar. Credeţi că oraşul nu este pregătit pentru trotinete sau alte modalităţi asemănătoare de transport de acest fel, lipsind infrastructura? 

Virgil PÎRVULESCU: Întotdeauna noi, râmnicenii, am pus carul înaintea boilor. Eu sunt convins că marea majoritate a cetăţenilor îşi doresc lucrurile executate altfel în oraşul nostru. Ştiţi foarte bine că acum două luni am depus regulamentul parcărilor, care, prin aplicarea lui conducea la degrevarea străzilor de maşinile parcate pe carosabil şi în special pe marile bulevarde, care permiteau ulterior configurarea traseelor pentru mijloacele de transport în comun şi piste pentru biciclişti şi aceste trotinete. Este un lucru inedit, este un lucru care de obicei atrage tinerii şi este foarte bine, dar prima dată trebuia să pregătim infrastructura oraşului. Nu poţi să supraveghezi copilul tot timpul să vezi dacă are acces la aceste trotinete şi cum le foloseşte. Am ridicat acest aspect şi în dezbaterea din şedinţa de consiliu local şi este clar că nu au în momentul de faţă cel mai mic habar despre ce ar trebui făcut în oraşul nostru. Doamne fereşte să avem parte de vreo tragedie în care unul dintre copiii oraşului nostru să fie accidentat sau să fie lovit de autoturisme. Gândiţi-vă cum merg cu ele printre maşinile parcate, ies fără vizibilitate, când era atât de simplu să punem acel regulament în funcţiune de aşa manieră încât să degrevăm şi să aerisim cumva străzile. Atunci, având acele piste de biciclete şi de trotinete, era foarte simplu să evităm această furie a părinţilor pentru ceea ce a făcut municipalitatea. 

Impact REAL: Membrii Organizaţiei Municipale din Râmnicu Vâlcea a Partidului Ecologist Român au avut recent o acţiune de ecologizare, prin diferite zone ale oraşului. Totuşi, în zone precum Copăcelu, Căzăneşti, Colonie Nuci şi anumite extremităţi ale oraşului încă se află gunoaie. Se vor organiza acţiuni constante desfăşurate de administraţie, sau primarul Gutău va continua cu o simplă campanie prin partidul politic? 

Virgil PÎRVULESCU: Totul face totul face parte dintr-o campanie. Cetăţenii trebuie să ştie că noi avem societatea Pieţe Prest care efectiv se ocupă doar de zonele în care cetăţenii i-au acordat un vot majoritar actualului primar. Pieţe Prest consumă în momentul de faţă 30% din bugetul oraşului Râmnicu Vâlcea. Tot ce vedeţi în momentul de faţă în oraş, această tiradă a florilor, a 40 de oameni care sapă împreună câte 5 m² reprezintă de fapt cheltuirea haotică a banului public. Sunt convins că foarte mulţi dintre cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea au ieşit din oraş, au ieşit din ţară şi au văzut alte tipuri de management în oraşele respective, în care plantele perene au o pondere mai mare. Oare prin acest mod de a cheltui banul public nu cumva există nişte interese în spate de sifonare a acestuia în aşa fel încât banul respectiv să ajungă în diferite buzunare? 

Că au strâns sau că n-au strâns fac parte dintr-o zonă de campanie a partidului. Mă bucură faptul că societatea civilă se implică, pentru că să ştiţi că sunt foarte multe fundaţii care au mers şi au început să facă şi ele ecologizare şi pentru asta îi apreciez. La Copăcelu, în momentul de faţă, deşi se plătesc taxe nu este la acelaşi nivel ca în oraş, nu beneficiază de gaze, nu beneficiază de canalizare, nu se tunde gazonul, nu se mătură străzile şi nu se spală străzi. De ce cetăţenii respectivi nu au dreptul la aceste lucruri? Cum avem noi grijă de toţi cetăţenii, dar uităm de Copăcelu? Uitaţi-vă pe patru benzi, la intrarea în oraş, că de vreo 6 ani ne ameninţă cu piste de biciclişti, cu trotuare, cu gaze, aduceţi-vă aminte declaraţia din decembrie, de pe strada Bâlciului, când s-a apucat primarul să introducă gaze. Nici măcar nu avea aprobare pentru acest lucru, acum cetăţenii se uită săracii şi nu înţeleg nimic din ce s-a întâmplat. 

Impact REAL: Ministerul Educaţiei încă nu se implică suficient în dezvoltarea şcolilor profesionale. Ce fel de susţinere poate oferi Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru liceele profesionale din oraş? 

Virgil PÎRVULESCU: Trebuie gândit tot ce vrei să dezvolţi înainte. De exemplu, de ce să construieşti o creşă în islazul de la Goranu? Trebuie să vezi mai întâi care este ponderea populaţiei, care în momentul acesta are copii preşcolari. Din păcate părinţii trebuie să alerge 6 kilometri să îşi ducă copiii în islaz la Goranu, după aceea să fugă de la serviciu şi să-l ia la ora 16:30-17:00, este bătaie de joc. Vreau să îi mulţumesc Înalt Preasfinţitului Varsanufie pentru faptul că pe terenul arhiepiscopiei îşi propune să edifice, pe lângă o catedrală şi o şcoală, care să vină în ajutorul părinţilor din zona respectivă. A ajuns Episcopia să ajute municipalitatea. Este un lucru bun, dar noi, ca municipalitate, câte şcoli făceam cu banii cheltuiţi pe Pieţe Prest? Câte creşe sau parcuri industriale făceam? 

Impact REAL: Aţi observat semne de resuscitare a partidului după dezbinarea provocată de Orban/Cîţu sau de alegerea controversată a premierului Ciucă în funcţia de preşedinte de partid? 

Virgil PÎRVULESCU: Membrii Partidului Naţional Liberal au curajul de a-şi exprima punctul de vedere, şi acesta este un lucru bun pentru un partid democratic. Faptul că poţi să-ţi exprimi punctul de vedere fără să fii sancţionat înseamnă democraţie şi, până la urmă înseamnă progres, nu? N-am simţit încă nimic din ceea ce înseamnă un management performant al partidului în legătură cu organizaţiile teritoriale. Încă nu am reuşit să avem o discuţie clară, bazată pe direcţii de dezvoltare. Greul îl ducem noi, cei care suntem zi de zi faţă în faţă cu cetăţeanul. De la pământ la lună şi de la noi, cei de la talpa partidului până la vârful partidului este cale lungă şi când calea asta se va scurta, atunci rezultatele vor fi fantastice, aşa cred eu, dar vom vedea. 

Impact REAL: Care dintre filialele PNL ale României vi se pare cea mai activă şi care oferă cele mai concrete rezultate în administraţie? 

Virgil PÎRVULESCU: De departe, din punctul meu de vedere, sunt administraţiile din Bihor, din Cluj şi Suceava. Cumva rezultatele din mandatele trecute ale reprezentanţilor respectivi le-au întărit poziţia şi au arătat oamenilor că sunt cea mai bună soluţie. Oamenii te votează pentru ceea ce faci. Oamenii te votează atunci când ştii să-i asculţi şi când inteligenţa ta şi timpul tău îl pui la dispoziţia cetăţeanului. Dacă vei continua să dormi pe tine 3 ani şi 9 luni după care 3 luni să faci campanie cu nişte steguleţe nu ai nici o şansă. Dacă îţi propui să câştigi, trebuie să munceşti şi trebuie să fii serios. Eu cred că liderii sunt cei care trebuie să stea în poziţie de drepţi în faţa membrilor, în opinia mea. Cumva am ajuns acolo din pricina membrilor. Nu ştiu cum este în altă parte, dar mie îmi place să cred că în Organizaţia Municipală a PNL Râmnicu Vâlcea lucrurile merg într-o direcţie bună şi faptul că oamenii se implică şi că avem din ce în ce mai mulţi membri noi mă bucură. Asta înseamnă că eforturile mele nu au fost degeaba. 

Impact REAL: De asemenea, care primării liberale din judeţul Vâlcea au performanţe bune în administraţie? 

Virgil PÎRVULESCU: Cea mai bună comună, din punctul meu de vedere este Budeşti. Acolo s-a unit cumva atât caracterul şi priceperea omului, cât şi poziţionarea geografică. Spun asta pentru că firmele care au vrut să se dezvolte atâta timp cât au întâlnit doar opoziţie şi oprelişti de la Primăria Municipiul Râmnicu Vâlcea s-au dus şi şi-au amplasat unităţile şi spaţiile de lucru acolo. Acolo au întâlnit un om care a fost de treabă, care le-a vorbit frumos, care i-a sprijinit şi care, prin modul dumnealui de a fi, i-a ajutat ca ei să-şi pună pe picioare business-urile. De aceea vedeţi că Budeşti, în momentul de faţă, este o localitate în plină expansiune. Populaţia creşte pentru că foarte mulţi se mută în acea zonă. 

1 thought on “Interviu | Virgil PÎRVULESCU: „Îmi place să cred că în Organizaţia Municipală a PNL Râmnicu Vâlcea lucrurile merg într-o direcţie bună”

  1. Bună ziua domnule Pirvulescu !. Da , sa speram ca direcția este bună , ca va apare acel liant în interiorul organizației, dar și între aceasta și cetățeni.Toti trebuie sa înțelegem ca este necesar sa mișcăm lucrurile , nu sa așteptăm primul pas de la celalalt.Va doresc succes în demersurile dumneavoastră!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *