Duminică, 1 mai 2022, a avut loc slujba de sfinţire a bisericii AdormireaMaicii Domnului din Ocnele Mari

Duminică, 1 mai 2022, a avut loc slujba de sfinţire a bisericii Adormirea Maicii Domnului din Ocnele Mari.
Sfinţirea celei mai vechi biserici din oraşul Ocnele Mari a reprezentat un moment de aleasă bucurie pentru întreaga comunitate, pentru că prin ea s-a binecuvântat lăcaşul religios şi toţi cei care au participat la sfinţirea ei. Slujba de sfinţire a bisericii Adormirea Maicii Domnului din Ocnele Mari a fost oficiată de ÎPS
Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi.
„Prin modernizarea din ultimii ani edificiul şi-a recăpătat integritatea structurală şi volumetrică revenind pe lista monumentelor istorice din România şi pe cea a obiectivelor turistice din staţiunea Ocnele Mari. Biserica Adormirea Maicii Domnului a fost ctitorită în urmă cu cinci sute de ani, de domnitorul Radu de la Afumaţi şi rectitorită de ispravnicul Constantin Hiotul. Ne-am alăturat de-a lungul timpului efortului de reconstrucţie şi vom fi împreună şi la acest eveniment de o mare importanţă pentru comunitatea noastră”, a precizat primarul oraşului Ocnele Mari, Remus Sasu.
Lăcaşul de rugăciune „Biserica Adormirea Maicii Domnului” este cea mai veche biserică din Ocnele Mari, construită în prima jumătate a secolului al XVI-lea de Radu de la Afumaţi. Biserica a fost restaurată păstrându-şi caracteristicile iniţiale şi integrată cu succes în circuitul cultural, turistic şi religios al judeţului Vâlcea. Obiectivul general al proiectului a vizat impulsionarea dezvoltării oraşului Ocnele Mari. Reamintim că investiţia a fost co-finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operaţional regional 2014-2020.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *