O pădure-parc, zone de agrement şi spaţii verzi îmbunătăţesc imaginea staţiunii Călimăneşti Căciulata 

Călimăneştiul este oraşul – staţiune din România care a explodat total şi locul unde se pregăteşte în continuare o dezvoltare fabuloasă a întregii zone, pentru că aici, administraţia locală a demonstrat că face performanţă. Investiţiile continuă, şi în acest sens spaţiile verzi sunt esenţiale pentru această activitate, iar reutilizarea terenului cu vegetaţie forestieră din zona Hotelului Central şi transformarea acestuia în pădure – parc, o zonă de agrement şi recreere este concretizarea unui efort de lungă durată al administraţiei locale a oraşului Călimăneşti. La început nu exista această posibilitate, ca primăria să preia din pădurea statului o suprafaţă care să fie ulterior transformată într-un parc de agrement la Călimăneşti, însă, din fericire, pe parcurs a apărut această posibilitate de trecere în proprietate din pădurea statutului şi din administrarea Romsilva în proprietatea şi în administrarea UAT Călimăneşti. După efectuarea tuturor diligenţelor legale, într-un final, Primăria Călimăneşti a reuşit şi acest lucru şi, la începutul acestui an a apărut hotărârea de guvern de dare în administrare a peste 20 de hectare de pădure în imediata vecinătate a parcului din jurul Hotelului Central Călimăneşti, care se va amenaja ca o pădure – parc.

Primarul Florinel Constantinescu ne spune că aici se va amenaja o minunată zonă de recreere dotată cu mobilier urban, cu iluminat public, alei pietonale şi piste pentru biciclişti, cu foişoare de observare, cu locuri de joacă pentru copii, cu zone pentru sport şi zone tematice, mai ales pentru copii. Intrarea în pădurea-parc se deschide de lângă fosta Poştă din Călimăneşti şi ne conduce aproape lângă aleea de cură a staţiunii.

În imediata apropiere de această pădure – parc este fostul islaz sau păşunea localităţii, care se întinde pe o suprafaţă de peste 30 de hectare şi care în prezent este împădurită. În acest sens, primăria intenţionează să solicite această pădure pentru a reveni în proprietatea oraşului prin retrocedare, pentru extinderea spaţiilor verzi de recreere.

Călimăneştiul este oraşul – staţiune care a devenit pentru România nu doar o destinaţie pe harta turistică, dar şi un reper pentru modul de administrare, iar Florinel Constantinescu, un nume foarte cunoscut.

Un lucru este cert: la Călimăneşti creşte calitatea vieţii călimăneştenilor şi prin amenajarea şi mărirea suprafeţelor de spaţii verzi şi a zonelor de agrement, şi asta fiindcă primarul Florinel Constantinescu a pornit cu modernizarea infrastructurii turistice de acum câţiva ani. La Cozia a amenajat izvorul din zona respectivă, care beneficiază astăzi de un cadru deosebit, atât natural cât şi prin construcţia respectivă, iar „Poiana lui Căliman” a devenit o oază de poveste, care se bucură de un număr din ce în ce mai mare de turişti. Pe această linie, a dezvoltării infrastructurii turistice s-a continuat cu parcurile balneare, care au fost şi ele modernizate. La Călimăneşti sunt două parcuri foarte frumoase, atât parcul de la Hotelul Central, cât şi parcul Izvoare din Căciulata, care sunt frecventate de turişti.

În staţiune există şi un traseu de cură balneară de aproximativ 2 kilometri, care urmăreşte drumului naţional pornind de la Hotelul Central, respectiv de la Izvorul 7 şi 14 şi până în mijlocul staţiunii Căciulata, în preajma Hotelului Sindicatelor şi a Hotelului Traian. Este o alee de promenadă care porneşte de la cele trei hoteluri din Cozia şi ajunge la Izvorul 1 şi 2 din Parcul Izvoare. Primarul Florinel Constantinescu are proiecte de viitor şi va continua să modernizeze infrastructura turistică şi să menţină acest specific, de staţiune balneară. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *