Proiect de un milion de euro pentru drumurile de tarla din Scundu

Primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan, pregăteşte un proiect în valoare de un milion de euro pentru modernizarea drumurilor de tarla din comună, iar documentaţia se va depune la AFIR în vederea accesării fondurilor europene. Proiectul este în faza de documentaţie finală, ca mai apoi să intre la finanţare.

„Proiectul însumează aproximativ 8 kilometri de drumuri de tarla care se vor moderniza prin betonare, şi asta fiindcă relieful nu permite asfaltarea. În acest sens avem toate aceste drumuri intabulate. În cadrul proiectului sunt selectate drumurile care au îndeplinit condiţiile impuse în ghidul de finanţare, şi anume să existe cel puţin un agent economic, ruta să porneşte şi să se intersecteze într-un drum judeţean, iar terenurile din zona respectivă să fie arabile. Proiectul va fi finanţat cu bani europeni, iar oamenii din zonă sunt foarte mulţumiţi că se întâmplă acest lucru. Este un proiect important pentru comunitatea noastră, pentru că drumurile de tarla, după ce vor fi modernizate vor uşura considerabil transportul oamenilor la suprafeţele de terenuri, în acelaşi timp fiind şi o rută ocolitoare pentru a nu se mai folosi utilajele agricole pe drumurile judeţene. Avem certitudinea că acest proiect se va finanţa, iar eu am încredere că acest lucru se va întâmpla. Mai avem câteva săptămâni la dispoziţie şi sunt convins că ne vom încadra. Cetăţenii sunt receptivi, şi este un lucru bun. Am pregătit aceste drumuri cu mult înainte de a şti că vom avea şi oportunitatea de accesa fonduri europene. În primăvara acestui an am demarat lucrări pentru lărgirea drumurilor de tarla prinse în acest proiect, s-au curăţat şi s-au tăiat tufişurile care crescuseră necontrolat de-a lungul timpului, îngustând drumul, s-au nivelat şi balastat. La Primărie am vrut să fim cu toţii o echipă în această administraţie şi de aceea i-am implicat pe toţi consilierii, indiferent de culoarea politică, astfel încât lucrurile merg bine. Sunt fericit, fiindcă am văzut oameni mulţumiţi datorită activităţilor noastre de intervenţie pe aceste drumuri, iar noi reuşim să facem aceste lucrări cu sprijinul Consiliului Judeţean”, a precizat primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan.

Primarul Mihai Blejan aşteaptă finanţarea pentru proiectele de modernizare a iluminatului public în localitate şi montarea unor staţii de încărcare pentru maşini electrice care vor fi necesare în primul rând pentru microbuzele şcolare electrice care se vor putea achiziţiona cu fonduri europene. Finanţarea se aşteaptă şi de la Compania Naţională de Investiţii, şi asta fiindcă administraţia locală are depus de aproximativ 8 ani un proiect pentru modernizarea căminului cultural. Tot la CNI, administraţia locală a depus şi proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *