Proiecte importante la Goleşti, în aşteptarea finanţării

Localitatea Goleşti este tranzitată de DN 73C, drum care este planificat să lege municipiul Râmnicu Vâlcea de autostrada Sibiu – Piteşti.

Licitaţia pentru proiectarea drumului de legătură a fost finalizată şi, din această cauză, primarul localităţi Goleşti, Adrian Mitrache face toate diligenţele posibile pentru a primi cu prioritare şi cât mai repede posibil fondurile necesare pentru introducerea sistemului de canalizare pe acest tronson de drum. Altfel, în situaţia în care vor începe lucrările, nimeni nu ne va mai putea da autorizaţie Primăriei Goleşti pentru introducerea canalizării pe acest tronson.

Prioritar este proiectul de canalizare

„Noi nu avem decât două proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării prin acest nou program guvernamental, „Anghel Saligny”, iar canalizarea este un proiect cu prioritate, deoarece licitaţia pentru proiectarea drumului de legătură a fost finalizată. Dacă vor începe lucrările pe DN 73C nimeni nu ne va mai da autorizaţie pentru introducerea canalizării pe acest tronson. Avem un proiect pentru introducerea canalizării pe o lungime de doar 15 kilometri, fiindcă a trebuit să ne încadrăm în standardul de 2500 de euro pe kilometru, aşa că am fost nevoiţi să scădem din proiectul iniţial care cuprinde canalizarea pe o lungime de 37 de kilometri”, primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache.

Al doilea proiect pe care primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache, l-a depus la Ministerul Dezvoltării în vederea finanţării prevede asfaltarea drumurilor comunale, însă şi acest proiect, care iniţial însuma aproximativ 19 kilometri de drumuri a suferit ajustări, fiind excluse tronsoane întregi de drum. În final au rămas în proiect cu 8,35 kilometri: „Acestea sunt proiectele noastre, însă prioritar este proiectul de canalizare”, a precizat primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache.

Într-un an şi jumătate, primarul Mitrache şi-a conectat localitatea la conducta de apă

În localitatea Goleşti, în doar un an şi jumătate, de când Adrian Mitrache este primarul acestei localităţi s-au introdus 55 de kilometri de conductă de apă. Mai sunt necesari 4 kilometri şi toată localitatea beneficiază de apă, însă Goleştiul este una dintre localităţile fără nici un metru de canalizare.

„În mare parte, proiectele pe care ni le-am propus le-am şi realizat, iar acest lucru se vede în localitate, dar nu mă mulţumeşte acest aspect, vreau mai mult. Mi-aş dori ca această localitate să fie conectată la tot ce se numeşte utilitate în favoarea cetăţeanului, iar prioritară acum este canalizarea şi drumurile”, afirmă primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache.

18 şantiere pentru refacerea zonelor afectate de inundaţii

Un lucru bun pentru localitate a fost şi faptul că, după nenorocirea pe care cetăţenii localităţii Goleşti au trecut din cauza inundaţiilor de anul trecut, primarul a reuşit sa întocmească documentele în termen, iar prin Compania Naţională de Investiţii s-au alocat fondurile necesare pentru refacerea întregii infrastructuri distruse:

„Apele au măturat totul în cale în vara anului trecut, drumurile au fost făcute una cu pământul, iar podeţele luate de ape, a fost dezastru. Am făcut documentaţia rapid, ne-am încadrat şi ni s-au alocat fonduri pentru refacerea drumurilor, a regularizărilor privind stabilizarea albiilor râurilor, construirea tuturor podeţelor luate de ape şi punţilor pietonale. Astfel, în localitate au fost 18 şantiere pentru refacerea zonelor afectare de ploi în cinci sate dintre cele unsprezece pe care le are localitatea: Tulei – Câmpeni, Popeşti, Gibeşti, Blidari şi Aldeşti. Problema dezastrului din vara anului trecut a fost un pârâiaş care acum este şi regularizat, sperăm să nu ne mai facă probleme”, a precizat primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache.

Proiecte cu bani din bugetul local

Pe lângă lucrările acestea, cu bani din bugetul local, la Goleşti s-a construit un pod în satul Tulei – Câmpeni şi s-au realizat lucrările de extindere a sistemului de apă în cele trei sate: Tulei – Câmpeni, Poeniţa şi Drăgăneşti şi s-au asfaltat trei drumuri ca în palmă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *