Budeşti, o localitate în continuă dezvoltare

Primarul localităţii Budeşti, Ion Vlădulescu, face apel în continuare la cetăţeni să participe la recensământ: „O localitate unde numărul de locuitori este în creştere este o localitate care se dezvoltă”, spune acesta. 

Chiar dacă situaţia este una foarte bună, la Budeşti, primarul Ion Vlădulescu face apel în continuare la cetăţeni să participe la recensământ. Spune că, în prezent, la Budeşti, procentul realizat în recenzare, din estimările administraţiei locale este de aproximativ 50%. În continuare recenzorii vor merge pe teren, până la data 15 iunie, şi asta fiindcă recensământul populaţiei este barometrul unei localităţi pentru a proiecta viitorul întregii aşezări şi o busolă pentru administraţia locală. Din acest motiv, primarul Ion Vlădulescu insistă pe acest aspect, fiindcă recensământul poate să aducă beneficii inclusiv pentru atragerea fondurilor europene care se alocă în funcţie de numărul de locuitori. Primarul subliniază faptul că, dacă nu există o participare activă a comunităţii, localitatea va pierde din punctajul care se acordă la orice selecţie privind obţinerea fondurilor nerambursabile: 

„Un lucru este cert: o localitate unde numărul de locuitori este în creştere însemnă că este o localitate care se dezvoltă, înseamnă o localitate care prezintă interes nu numai pentru cetăţenii din acea localitate, dar şi pentru antreprenori. Într-un cuvânt, înseamnă dezvoltare. Eu pe acest aspect m-am axat, am insistat şi insist în continuare: ca toată populaţia de pe raza localităţii să fie recenzată, să nu scape nici măcar o persoană. La finalul acestei campanii, din punctul meu de vedere, se va vedea că populaţia localităţii Budeşti este în creştere şi nu în scădere, iar acest lucru este unul îmbucurător, fiindcă înseamnă dezvoltare”, afirmă primarul localităţii Budeşti, Ion Vlădulescu.

Budeştiul se dezolată

Un lucru este cert, indiferent de rezultatul recensământului: Budeştiul se dezvoltă, iar lucrul acest este vizibil. 

În privinţa investiţiilor, administraţia locală merge în continuare pe aceeaşi linie de dezvoltare a localităţii prin punerea la punct a infrastructurii, atragerea fondurilor europene sau guvernamentale, în aşa fel încât localitatea Budeşti să nu stagneze din ascensiunea ei şi din punerea la punct a infrastructurii pe toate palierele, în primul rând a infrastructurii rutiere, după cum afirmă primarul. 

În prezent, cu bani din bugetul local, la Budeşti continuă modernizarea drumurilor comunale, fiind un proiect multianual, dar şi din cauza faptului că, în ultimii doi ani, administraţiile locale nu au avut acces la nici un program de finanţare european sau guvernamental.

În acest sens, primarul Ion Vlădulescu a depus în vederea finanţării la Ministerul Dezvoltării prin programul „Anghel Saligny” trei proiecte care prevăd modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 5,5 kilometri, extinderea canalizării în satele Linia şi Racoviţa şi cererea de finanţare pentru branşarea localităţii la reţeaua de gaze naturale. La CNI este depus, tot în aşteptarea finanţării proiectul pentru construirea unui dispensar medical şi construirea unei săli de sport. Despre accesarea fondurilor europene nu se poate discuta, fiindcă acestea au destul de multe carenţe, şi asta fiindcă, până în prezent, nici o axă de finanţare nu este deschisă pentru investiţii extrem de importante pentru comunităţile din zonele rurale. Singura linie de atragere a banilor europeni este în prezent pentru amplasarea staţiilor de încărcare a maşinilor electrice. Astfel, şi la Budeşti se vor amplasa patru staţii de încărcare a maşinilor electrice. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *