Primarul Gheorghe Dinculescu, în aşteptarea fondurilor

Primarul Gheorghe Dinculescu are pregătite proiecte, iar finanţările pe axele guvernamentale sau europene sunt aşteptate. 

La Compania Naţională de Investiţii sunt depuse documentaţiile pentru reabilitarea şi consolidarea căminului cultural, a primăriei şi pentru modernizarea, dotarea şi reabilitarea dispensarul medical din localitate. Tot la CNI există un proiect depus pentru şcoala şi grădiniţa din localitate în vederea finanţării privind reabilitarea termică şi energetică a celor două locaţii. La Ministerul Dezvoltării, prin noul program „Anghel Saligny” primarul Gheorghe Dinculescu aşteaptă finanţarea pentru proiectul de extindere a reţelei de apă în satul Mălaia, a canalizării în satul Mălaia şi în satul Ciungetu. Există şi un proiect pentru care primarul identifică fonduri şi pentru asfaltarea drumurilor comunale, pe o lungime de 7,8 kilometri: „Fiindcă valoarea celor trei proiecte însumate a fost foarte mare, am depus numai proiectul de apă şi canalizare la Ministerul Dezvoltării. De când sunt primar doar cu bani din bugetul local s-au mişcat în localitate lucrurile, fiindcă programele de finanţare au lipsit cu desăvârşire. Am strâns cureaua şi anul trecut, la Mălaia s-a reuşit reabilitarea rigolelor pe o lungime de un kilometru şi pe o lungime de 750 de metri s-au amenajat trotuarele. Aceste investiţii fac parte dintr-un proiect multianual, astfel că anul acesta avem în program continuarea lucrărilor de rigole şi trotuare cu bani din bugetul local. Dacă ne dorim să devenim staţiune de interes local imaginea localităţii contează şi trebuie să lucrăm la acest lucru.  Nu poţi să intri în localitate şi să vezi dezastru. În această perioadă trebuie să terminăm cu reţeaua de apă în ceea ce priveşte probele din satele Ciungetu şi Săliştea. Aici mai avem lucrări micuţe. Noi ne face treaba, problema este că în Consiliul Local Mălaia grupul de consilieri liberali sunt „Gică Contra”. Eu zic că domnii aceştia fac de râs localitatea, fiindcă intenţionează sa blocheze proiectele de dezvoltare ale localităţii, dar nu vor reuşi”, a punctat primarul Gheorghe Dinculescu.

Localitatea Mălaia, la un pas de a deveni staţiune turistică de interes local

Pentru ca oportunităţile de finanţare să crească şi dezvoltarea localităţii Mălaia să se facă într-un ritm mai alert, primarul Gheorghe Dinculescu şi-a propus să obţină statutul de staţiune de interes local, condiţie esenţială pentru atragerea mai multor fonduri externe.

În acest sens, primarul Gheorghe Dinculescu spune că deja acest demers este bifat, şi asta fiindcă, în această perioadă, la Mălaia a fost prezentă comisia de la Ministerul de Turism, care a acordat avizul favorabil privind demersurile obţinerii pentru localitate a statutului de staţiune turistică de interes local.

Astfel, după ce va deveni staţiune turistică de interes local, localitatea Mălaia va avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *