Încă o ședință „incognito” | Administrația din Râmnicu Vâlcea va susține familiile afectate de incendiul din blocul C32

Ședința Consiliului Local din Râmnicu Vâlcea de la începutul acestei luni a fost din nou netransmisă live pe Facebook. În ciuda nenumăratelor menționări ale consilierilor locali și a viceprimarilor sau a primarului legate de strânsa legătură către cetățeni și devotarea către informare lor, este deja a doua lună în care nu se transmite live.

Ședința a fost totuși filmată, însă nu a fost postată pe rețelele de socializare sau pe site-ul primăriei.

sursă imagine: Consilier Local Constantin B. Popa (Facebook)

Un consilier liberal a postat pe Facebook un mesaj legat de nemulțumirea față de această decizie a administrației, menționând că va înainta o cerere scrisă pentru transmiterea ședințelor live pe Facebook.

„Cu toate că astăzi ședința de Consiliu Local a fost filmată cu două camere, transmiterea ei, live pe Facebook, pe pagina primăriei, nu s-a făcut.

Am luat cuvântul și i-am cerut primarului să respecte prevederile de transparență ale deciziilor luate în Consiliul Local, în speță art. 24, alin. (4) din Regulamentul de Organizare și Funcționare. Voi înainta împreună cu viceprimarul Virgil Pîrvulescu o sesizare oficială și o cerere scrisă pentru ca aceste ședințe să fie transmise live, pe Facebook, iar cei interesați să poată vedea dezbaterile în întregime.” a transmis liberalul Constantin Popa pe Facebook.

Susținere financiară din partea administrației pentru mansarda blocului ars

În ultima ședință de Consiliu Local, s-a decis susținerea familiilor care au fost afectate de incendiul provocat în blocul C32. Proiectul presupune un ajutor financiar în cuantum de 1.000 lei/lună/familie.

De asemenea, s-a decis ca aproximativ 50.000 de lei să fie suma pentru cheltuielile de analiză privind rezistența la stabilitate a blocului, verificarea instalațiilor electrice și remedierea acestora, înlăturarea elementelor de construcție arse și pentru desființarea structurilor afectate de incendiu. Suma poate fi modificată, în funcție de analiza aferentă a distrugerilor provocate de incendiu.

Virgil Pîrvulescu, reprezentantul liberalilor, a postat pe Facebook un mesaj de susținere a acestui proiect, prin votul consilierilor PNL.

Astăzi în ședința de Consiliu Local, vom susține hotărârea alocării de ajutoare concetățenilor noștri care au fost greu încercați de soartă, urmare a incendiului ce a avut loc la mansarda blocului C 32, alocând în acest sens suma de 50.000 lei, necesară efectuării lucrărilor de siguranță la imobilul afectat!

De asemenea, familiile respective, întrucât nu mai au unde să locuiască, vor primi un ajutor de 1000 lei/luna, timp de un an de zile, pentru acoperirea cheltuielilor cu chiria! Este un moment de solidaritate între toți factorii de decizie, clasa politică, cetățeni în fața dramelor unor oameni. Tragediile semenilor noștri trebuie sa fie dincolo de dispute politice și orgolii!” a declarat viceprimarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Blocul C32 în timpul incendiului

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *