Viitorul, la un pas de ”baraje”

Viitorul Dăești a câștigat vineri derby-ul pentru locul 2, cu CSM Alexandria, scor 2-1 și este foarte aproape de accederea la ”barajele” de promovare.

Dăeștiul nu reușise să câștige niciunul din cele trei dueluri cu Alexandria din acest an, dar a făcut-o exact când trebuia! Fără mai vechii accidentați Iordache, Costea, dar și fără Samson (suspendat) și Cioablă (a simțit dureri la încălzire), Viitorul a făcut un meci excelent și a câștigat meritat.

Viitorul a dominat startul jocului și Călin a tras peste poartă. Apoi, Adi Popa a fost de două ori periculos, dar nu a concretizat din situații favorabile. Golul a venit în minutul 28, după o acțiune purtată pe flancul stâng, Vasile a finalizat pentru 1-0. Imediat, brazilianul Garcia a pasat excelent și Călin  a scăpat singur cu portarul advers, care a avut o intervenție providențială. Tot Călin a șutat bine în minutul 43, dar portarul a scos de sub bară.

 În minutul 43,  Alexandria careu a egalat prin Gabriel Preoteasa, care a fructificat o centrare din flancul drept și la pauză s-a intrat la egalitate, 1-1. Golul primit nu i-a dezarmat pe vâlceni! În minutul 51, după o fază prelungită de atac, Florian Pîrvu a șutat plasat de la 16 metri și a marcat pentru 2-1.

Viitorul și-a păstrat avansul până la final, luptând cu ardoare pentru fiecare minge. Finalul a fost tensionat, dar victoria a declanșat fiesta în Zăvoi.

Viitorul a făcut un pas mare spre locul 2, având trei puncte avans față de Alexandria, dar și avantajul primului criteriu în caz de egalitate de puncte, care este numărul de puncte acumulat în sezonul regular.

Pentru a nu mai depinde de alte rezultate, echipa pregătită de Adi Popa mai are nevoie de trei puncte în ultimele două jocuri din play-off, deplasarea de la Slatina sau în ultima etapă, acasă, cu Colonești.

În cazul foarte probabil în care va ocupa locul 2, Viitorul va juca în semifinalele barajelor de promovare cu Ordorheiu Secuiesc, prima clasată în Seria a V-a!

 Dăești: Lungu – Grosu, Pîrvulescu, Munteanu, Mocioacă, Pîrvu, Precup, Vasile, Popa, Călin, Garcia. Au mai jucat: Ov. Popescu, Fierbințeanu, Ceapă.

Rezultate play-off, etapa 7:

 Viitorul Dăești – CSM Alexandria 2-1

CSM Slatina – Vedița Colonești 1-0

Clasament  play-off:

1. CSM Slatina                           7       4     2        1        9-5                   55

2. Viitorul Dăești                        7       3     2        2        9-8                  50

3. CSM Alexandria                     7       4     2        1        12-5                47

4.  Vediţa Coloneşti                   7        0     0        7        2-14              28

Etapa viitoare, 14 mai:

Vedița Colonești – CSM Alexandria

CSM Slatina – Viitorul Dăești

George Popolan: ”O victorie foarte importantă!”

Primarul din Dăești, George Popolan a savurat succesul cu Alexandria, care a netezit drumul Viitorului spre barajele de promovare în Liga a II-a. ”Sunt fericit, când toți suntem împreună, Primăria Municipiului Rm. Vâlcea, Consiliul Județean, Primăria Dăești, Consiliul Local Dăești și acești minunați suporteri,  a venit o victorie foarte importantă, un pas foarte important pentru a juca barajul. Mai sunt două finale, pe care trebuie să le tratăm cu seriozitate. Felicitări antrenorilor și jucătorilor Mulțumesc Primăriei Municipiului Rm. Vâlcea, Consiliului Județean, Primăriei Dăești, Consiliului Local Dăești și tuturor sponsorilor care ne ajută!” a spus George Popolan.

Revenirea golgheterului Florin Costea este tot mai aproape. ”Sper să își revină măcar unul din jucătorii accidentați, dacă mergem la baraje, vom avea câteva meciuri foarte importante. Costea este refăcut 80%, antrenorii nu au vrut să riște azi, dacă nu va juca la Slatina, atunci va reveni în partida cu Colonești” a anunțat declarat edilul din Dăești, George Popolan.

Adi Popa: ”Este o onoare să jucăm în Zăvoi”

Antrenorul-jucător de la Dăești, Adrian Popa vrea ca echipa sa să rămână conectată la ultimele două jocuri din play-off, pentru a obține calificarea matematică la ”barajele” de promovare.   ”A fost un meci foarte intens, băieții s-au dăruit exemplar, era vital pentru noi să câștigăm, Alexandria este foarte puternică. Mulțumim publicului foarte numeros care ne-a susținut, este o onoare să jucăm în Zăvoi. Luptăm în continuare, ne așteaptă două jocuri grele, trebuie să revenim cu picioarele pe pământ și mai avem de luptat până să fim la baraj” a spus Adrian Popa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *