În comuna Pesceana, se profită la maxim de programele PNRR 2 și Anghel Saligny

Proiectele prin PNRR 2, la turație maximă în comuna Pesceana

Administrația comunei profită de programul de finanțare PNRR 2 pentru a realiza cât mai multe proiecte în comună. Prin acest program se construiește un dispensar și o grădiniță cu program prelungit.

„În momentul de față, prin PNRR 2, lucrăm la dispensarul din comună. Acum se toarnă placa și cred că în vreo 3 luni de zile se încheie construcția. Tot prin PNRR 2 trebuie să facem recepția la două poduri. La lucrările pentru grădiniță suntem deja pe final, în mod sigur acest an terminăm. Este o grădiniță cu program prelungit care va ajuta mulți copii din comună.

Mai avem câteva lucrări la școală, tot prin acest program. Am lucrat ce am lucrat la ea, însă așteptăm să ia copiii vacanță ca să ne putem desfășura la eficiență maximă. Deja am făcut recepția și pentru o asfaltare de 5 kilometri.” ne-a declarat primarul comunei Pesceana, Ion Vasile.

Primarul profită și de programul Anghel Saligny pentru dezvoltarea comunei. Are deja în plan realizarea unei structuri de canalizare, rețele de apă și asfaltare.

„Am mai depus diverse proiecte pentru realizarea acestora, de exemplu pe gaze în unele sate. De asemenea, am profitat și am mai depus două proiecte important pentru realizarea unei rețele de apă de 10 kilometri și realizarea unei structuri de canalizare pe 11 kilometri. Prin FDI am mai depus un proiect pentru asfaltare 12 kilometri. Încercăm să depunem tot ce avem de realizat pentru a prinde finanțări benefice pentru construirea comunei.” a mai transmis primarul comunei Pesceana, Ion Vasile.

Evenimentul de 15 august va fi cel mai important în acest an, spune primarul comunei Pesceana.

„Am fi avut un eveniment de „Constantin și Elena” pe 21 mai, însă nu sunt sigur că se va organiza. Totuși, vă pot spune sigur că pe 15 august vom organiza un eveniment dedicat sărbătorii de „Sfânta Maria”.” a concluzionat primarul comunei Pesceana, Ion Vasile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *