Primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan, detaliază stadiul proiectului de racordare a urbei la reţeaua de gaze

Chiar dacă, de o perioadă bună de timp, în oraşul Băbeni se discută despre extinderea reţelei de gaze naturale, primarul oraşului spune că acest proiect, al branşării celor 780 de gospodării la gaze este prioritar şi se fac paşi importanţi în acest sens. Extinderea reţelei de gaze în oraşul Băbeni este un proiect comun, care va fi posibil prin realizarea unui parteneriat cu localităţile Frânceşti şi Păuşeşti Otăsău. 

Reamintim faptul că, iniţial, proiectul de extindere a reţelei de gaze naturale din Băbeni a fost depus în vederea finanţării prin POIM, fiind însă declarat ulterior neeligibil.

Acum, primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan, a redepus proiectul pentru extinderea sistemului de gaze naturale la Ministerul Dezvoltării prin noul program guvernamental „Anghel Saligny”. „Extinderea reţelei de gaze naturale este un proiect prioritar pentru oraşului Băbeni, pe care le-am depus de două ori în vederea finanţării prin POIM, însă fără finanţare. Acum încercăm să extindem reţeaua de gaze cu bani guvernamentali, prin programul „Anghel Saligny”. Pentru a fi eligibili suntem într-un parteneriat cu localităţile Frânceşti şi Păuşeşti Otăsău. Dacă nici de data aceasta proiectul nu se va finanţa vom începe lucrările cu bani din bugetul local. Aşteptăm finanţările pentru proiectele pe care le-am depus, sunt investiţii cu valori foarte mari, proiecte extrem de importante pentru comunitate”, a precizat primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan.

Administraţia locală are proiecte pe care le-a depus pentru accesarea fondurilor prin noul program guvernamental Anghel Saligny privind asfaltare a 59 de străzi şi amenajarea unei centuri ocolitoare pentru fluidizarea traficului. De asemenea, prin FLAG „Oltul Mijlociu” primarul va depune un proiect pentru amenajarea unei pieţe agroalimentare în valoare de 350 de mii de euro, pentru achiziţionarea unor utilaje de curăţare a străzilor şi pentru organizarea unui festival al peştelui. Având în vedere facturile pentru energia electrică tot mai mari din ultima perioadă, primarul Ştefan Bogdan va depune proiect inclusiv pentru amenajarea unui parc fotovoltaic pe o suprafaţă de peste 25 de hectare, însemnând o economie de aproximativ 800.000 de lei pe an la bugetul local al oraşului Băbeni. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *