Mircia Gutău dă vina pe alții, gunoaiele rămân | Locuitorii orașului Râmnicu Vâlcea sunt revoltați de situația deșeurilor neridicate

Pentru a doua oară în orașul Râmnicu Vâlcea, firma care are contract cu administrația locală refuză să ridice deșeurile pentru că nu s-a aprobat majorarea prețului la serviciile de salubritate. La ultima ședință de Consiliu Local de la sfârșitul lunii aprilie, Mircia Gutău a rugat consilierii locali să accepte majorarea prețului pentru firma Romprest, însă proiectul nu a fost aprobat.

La acea vreme chiar și consilierii USR au votat împotrivă, în ciuda înțelegerii de alianță formată din USR/PER/PSD. Motivul invocat la acea vreme de USR ar fi că proiectul privind majorarea prețului nu ar fi îndeplinit condițiile legale.

Locuitorii orașului sunt revoltați din nou pentru adunarea excesivă a deșeurilor la pubelele de gunoi

Râmnicenii au postat pe rețelele de socializare fotografii cu pubelele pline de deșeuri, spunând că sunt foarte nemulțumiți de situația provocată. De asemenea, aceștia roagă administrația să se ocupe cât mai repede de problemă.

Primarul orașului, Mircia Gutău, a postat recent un comunicat pe pagina oficială a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, în care face niște precizări despre actuala situație a neridicării deșeurilor.

Acesta amintește de ședința Consiliului Local din 28 aprilie, în care s-a refuzat majorarea prețului la serviciile de salubritate: „În cadrul şedinţei Consiliului Local din data de 28 aprilie a.c., proiectul de hotărâre ce viza modificarea unor tarife practicate de Romprest pentru colectarea, transportul, sortarea şi tratarea deşeurilor pentru persoanele fizice şi juridice din Municipiul Râmnicu Vâlcea a fost respins ca urmare a votului ”împotrivă” dat de unii consilieri locali.

Amintesc că această propunere a mai fost supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa de la sfârşitul lunii martie. La acel moment, am propus consilierilor locali ai PSD şi PER să voteze respingerea solicitării în vederea unei analize mai temeinice a elementelor ce conduceau la majorarea solicitată.„ a transmis primarul orașului, Mircia Gutău.

Așa cum a declarat primarul în rândurile de mai sus, această propunere a majorării prețului a mai fost solicitată în luna martie, însă atunci a decis, împreună cu PER și PSD, să respingă proiectul pentru a realiza o analiză temeinică pentru solicitare.

După această analiză realizată de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, primarul a decis că este întemeiată cererea de a majora prețul, însă proiectul tot nu a fost aprobat. Primarul dă vina pe discuțiile populiste pentru neaprobarea proiectului. (…) am concluzionat că solicitarea Romprest SRL era una întemeiată, drept pentru care am înaintat proiectul de hotărâre în şedinţa de la finele lunii trecute. Acest proiect, însă, după discuţii în mare parte sterile şi populiste, a fost respins prin votul unor consilieri locali(…) a adăugat primarul orașului, Mircia Gutău.

De asemenea, primarul mai spune că motivul pentru care deșeurile nu sunt ridicate în acest moment de către Romprest este legat de capacitatea financiară a firmei de a presta serviciile de colectare.

„(…) iar ca urmare, Romprest Energy SRL se află în situaţia în care nu mai are capacitatea financiară de a presta serviciile de colectare, transport, sortare şi tratare a deşeurilor municipale.(…)„ a declarat primarul Mircia Gutău.

Mircia Gutău dă vina pe Guvernul României, Virgil Pîrvulescu și consilierii care au votat împotriva majorării prețului serviciilor de salubritate

Primarul spune că va face toate demersurile posibile pentru depăşirea acestei crize, însă dă vina pe Guvernul României pentru felul în care a gestionat criza creșterii prețurilor la carburanți și energie. După spusele primarului, vina mai este atribuită și viceprimarului Pîrvulescu, dar și a consilierilor locali care nu au acceptat majorarea prețului pentru serviciile de salubritate.

„La fel de adevărat este şi că prestaţia reprezentantului Municipiului Râmnicu Vâlcea în ADI Salubrizare, respectiv viceprimarul Virgil Pîrvulescu, a fost egală cu zero, acesta – în loc să urgenteze, folosind toate pârghiile pe care le are la dispoziţie, finalizarea procesului de atribuire – fiind mai degrabă preocupat să profite de crizele apărute în acest domeniu pentru a introduce pe piaţa din Râmnicu Vâlcea, pe uşa din dos şi complet ilegal, o altă firmă de salubrizare.

Situaţia prezentă este rezultatul direct al creşterii uriaşe a tarifelor la carburanţi şi energie din ultima perioadă (pe fondul unei atitudini de inconştientă indiferenţă a Guvernului României), la care s-a adăugat exacerbarea unor atitudini populiste şi a unor orgolii în rândul unei părţi a consilierilor locali ai municipiului. Chiar şi în contextul în care Primăria Municipiului este obligată să se conformeze deciziilor Consiliului Local, doresc să îi asigur pe locuitorii Râmnicului că voi face toate demersurile posibile pentru depăşirea acestei crize, în bună parte artificiale, astfel încât curăţenia oraşului să nu aibă de suferit!„ a concluzionat primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *