Fenomen în Lacul Ostroveni | Peștii mor și încă nu se cunoaște cauza

Un fenomen bizar s-a produs în o zonă frecventată de locuitorii orașului Râmnicu Vâlcea. Anume, este vorba despre Lacul Ostroveni, din zona „Căcăcioasa”. În ultimele zile, mulți pescari care trec prin zonă au observat un număr considerabil de pești afectați care nu se comportă natural.

Pare că peștii s-au îmbolnăvit din pricina unui motiv încă necunoscut. De asemenea, oamenii au observat că sunt pești morți care plutesc pe suprafața lacului.

Administratorii unei pagini destinate pescuitului din Vâlcea au tras un semnal de alarmă cu privire la fenomen. Mulți vâlceni s-au alăturat demersului și au distribuit mesajul pe rețelele de socializare, blamând administrația orașului Râmnicu Vâlcea pentru neimplicare.

Am discutat cu viceprimarul Virgil Pîrvulescu pentru a înțelege ce va face administrația în continuare privind situația:

Cu privire la situația de la Lacul Ostroveni, cetățenii invocă faptul că sunt niște deversări de la ștrandul din Ostroveni. Așteptăm probele de la Garda de Mediu și de la Direcția de Sănătate Publică pentru că trebuia să se autosesizeze și vom vedea care este cauza pentru care peștii mor. În funcție de răspuns, administrația din Râmnicu Vâlcea va reacționa.” ne-a declarat viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *