Dăești pierde la ”masa verde” primul joc din play-off, cu Alexandria, dar rămâne la mâna ei în ultimele două etape!

La sesizarea Comisiei de Competiții, Comisia de Disciplină a FRF a omologat jocul din etapa 1 din play-off, Viitorul Dăești – CSM Alexandria cu scorul de 3-0 în favoarea oaspeților. Pe teren, meciul se încheiase egal, 1-1, dar FRF a sesizat că jucătorul Samson Nwabueze a fost folosit la Dăești, deși avea patru cartonașe galbene.

”Admite sesizarea Departamentului de Competiții FRF. În baza art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, ACS Viitorul Dăești se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CSM Alexandria) și i se aplică penalitate sportivă de 635 lei” este anunțul de azi al Comisiei de Disciplină a FRF.

Încurcătura oficialilor de la Dăești s-a produs la ultimul meci din sezonul regular, 0-0 cu CSM Alexandria, în care nu au știut exact dacă Samson sau alt jucător a fost sancționat cu cartonaș galben. Astfel, la finele sezonului regular, Samon Nwabueze avea patru cartonașe galbene și trebuia automat să stea în prima etapă de play-off, tot cu CSM Alexandria, dar nigerianul a fost titular în remiza din Zăvoi, scor 1-1.

Astfel, după omologarea la masa verde a meciului din etapa 1 de play-off, Viitorul Dăești și CSM Alexandria sunt acum la egalitate de puncte, iar lupta pentru locul 2 este redeschisă. Echipa lui Adi Popa rămâne la mâna ei, având avantajul primului criteriu în caz de egalitate de puncte, punctaj mai bun acumulat în sezonul regular. Pentru a merge la ”baraj”, Viitorul trebuie să câștige ultimele două meciuri din play-off, deplasarea de la Slatina și acasă cu Vedița, sau să obțină același număr de puncte cu CSM Alexandria. Nu este timp pentru a se căuta vinovații acestei situații, cu două zile înaintea jocului capital de la Slatina!

Viitorul Dăești a avut evoluții excelente în prima parte a sezonului, dar și în ultimele două etape, cu Slatina și Alexandria, astfel că ar fi mare păcat să irosească șansa ”barajului”, obiectiv pentru care echipa vâlceană a muncit un an.

Clasament play-off, Seria 6:

1.CSM Slatina74219-555
2.CSM Alexandria751114-449
3.CS Viitorul Dăeşti73138-1049
4.ACS Vediţa Coloneşti M.S.70072-1428

Program ultimele două etape play-off:

CSM Slatina – Viitorul Dăești, Vedița Colonești – CSM Alexandria (13 mai)

Viitorul Dăești – Vedița Colonești, CSM Slatina – Vedița Colonești (21 mai)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *