Soluție temporară | Romprest va colecta doar gunoaiele din jurul pubelelor

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea tocmai a anunțat că a solicitat firmei Romprest să adune deșeurile din pubele, așa cum specifică contractul.

Printr-o notificare transmisă în cursul acestei zile, Primăria Municipiului solicită firmei Romprest Energy SRL, prestatorul serviciului de salubrizare de la nivelul Râmnicului, să-şi îndeplinească obligaţiile aşa cum sunt stipulate în Contractul de delegare nr. 23205/2015, respectiv să procedeze ”de îndată” la colectarea şi transportul deşeurilor municipale din punctele de precolectare de pe raza municipiului. În caz contrar, Municipalitatea anunţă că va face apel la toate mijloacele legale pe care le are la dispoziţie pentru ca situaţia să revină la normal.(…)” a transmis Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, primăria mai transmite că autogunoierele Romprest au reluat activitatea și vor începe strângerea gunoiului. Totuși, vor strânge doar deșeurile care sunt depozitate în jurul pubelelor.

Probabil că firma Romprest va colecta de acum doar gunoaiele din jurul pubelelor, iar containerele vor rămâne pline până se va lua o decizie în Consiliul Local pentru a mări prețul serviciului de salubritate sau până se va încheia contractul între cele două părți.

„(…) Ca urmare, în cursul zilei de joi, 12 mai, autogunoierele Romprest au reluat colectarea deşeurilor, cu accent, într-o primă etapă, pe cele depozitate în afara containerelor speciale, până la remedierea situaţiei existente.” a concluzionat comunicatul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Și de data aceasta, presiunile cetățenilor au avut valoare în fața administrației publice și a firmelor din jurul acesteia.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *