Mulțumim, Vedița Colonești!

Viitorul Dăești a pierdut azi la Slatina, scor 0-1, dar este foarte aproape de accederea la ”barajele” de promovare în Liga a II-a.

Viitorul a avut o săptămână dificilă, marcată de sancțiunea FRF, care a decis că Dăeștiul pierde la ”masa verde” primul joc din play-off, cu Alexandria, după ce l-a folosit pe Samson, aflat în stare de suspendare.

Aflată din nou la egalitate de puncte cu Alexandria, Viitorul avea mare nevoie de un succes la Slatina, pentru a nu depinde de ce făcea Alexandria la Colonești.

Gazdele au avut prima ocazie în minutul 14, dar șutul lui Popovici a lovit transversala.  În minutul 34, Călin înscrie cu capul din poziție perfect regulamentară, dar asistentul Mircea Rusu (Bertea) anulează golul, semnalizând ofsaid. O gafă imensă de arbitraj, care putea influența decisiv accederea la baraj. În minutul 41, Slatina deschide scorul prin Toma, care șutează plasat de la 18 metri.

Nici după pauză, deși avea nevoie de victorie, Viitorul nu și-a creat ocazii la poarta gazdelor. Lungu a salvat miraculos la reluarea lui Doman.  Vâlcenii au cerut un penalty la Costea, iar Slatina a mai avut câteva ocazii imense, pe contraatac. La final, Slatina s-a impus meritat după aspectul jocului, cu 1-0 și este sigură de primul loc în Seria 6.

Vestea mare pentru vâlceni a venit însă de la Colonești, acolo unde Vedița s-a impus în disputa cu Alexandria, scor 1-0, după ce oaspeții au ratat penalty în finalul jocului. Portarul gazdelor, Stancioaica a blocat executia lui C.Neagu! Au fost primele puncte din acest play-off pentru Vedița. Astfel, Dăești și Alexandria rămân la egalitate pe locul 2, dar vâlcenii au avantajul primului criteriu, mai multe puncte obținute în sezonul regular.

Pentru a își asigura locul 2, Viitorul trebuie doar să câștige jocul din ultima etapă de play-off, acasă, cu Vedița Colonești. Astfel, gafa cu cartonașele care a costat-o trei puncte este deja istorie și echipa lui Adi Popa își pregătește bagajele pentru primul ”baraj”, cu Odorheiul Secuiesc. Prestația modestă de la Slatina este însă un semn de întrebare, Viitorul trebuind să arate cu totul altfel, pentru a avea șanse în ”dubla” cu Odorheiul Secuiesc. Echipa vâlceană merită însă să meargă la baraj, în special pentru evoluțiile bune din toamnă.

Antrenorul jucător Adrian Popa a răsuflat ușurat după ce a aflat rezultatul de la Colonești. ”Dacă se poate spune aşa, pentru noi este cea mai dulce înfrângere, pentru că păstrăm şanse în continuare de a merge la baraj, ne avantajează rezultatul dintre Coloneşti şi Alexandria .Sperăm să luăm cele trei puncte în ultima etapă și să mergem la baraj. A fost o greșeală, s-a luat un cartonaș galben la Filiași în minutul 97, delegatul nostru nu  a fost la meci, nu dăm vina pe el, se poate întâmpla oricui. Am trecut peste acel moment, nu a fost ușor, dar suntem o familie. Este presiune, dar avem experiență și sperăm să ajungem la baraj” a declarat Adrian Popa.

1.CSM Slatina74219-555
2.CSM Alexandria751114-449
3.CS Viitorul Dăeşti73138-1049

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *