Primarul localităţii Cernişoara, Dumitru Ciorâcă: „Mulţumesc preşedintelui Constantin Rădulescu pentru că a fost de acord să ne întindă o mână de ajutor”

La Cernişoara, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri a continuat lucrările de asfaltare a drumurilor judeţene. Anul trecut, pe o porţiune de drum s-a construit şi un zid de sprijin pentru stoparea alunecărilor de teren. Astfel a fost stabilizată întreaga zonă, după care au început lucrările de reabilitare a drumului prin asfaltare. În total, la Cernişoara pe drumul judeţean 676C s-a turnat un covor asfaltic pe o lungime de peste 3 kilometri. 

Primarul spune că există sprijin şi o colaborare foarte bună între Primăria Cernişoara şi conducerea Consiliului Judeţean. 

„Eu sunt la primul mandat de primar şi am o altă culoare politică, dar trebuie să spun că, la Cernişoara, Consiliul Judeţean a asfaltat peste 3 kilometri, la care se adaugă lucrări de reabilitare a podurilor şi podeţelor şi amenajarea rigolelor. Preşedintele Constantin Rădulescu a înţeles că la Cernişoara există o nevoie foarte mare de a se reabilita aceste sectoare de drum unde erau alunecări de teren foarte mari şi nevoie de asfaltare. O iau ca pe o mare realizare, deoarece Consiliul Judeţean putea să asfalteze drumurile în altă localitate, dar a înţeles importanţa lucrării de aici. În situaţia aceasta îi mulţumesc preşedintelui Constantin Rădulescu pentru că a fost de acord să ne întindă o mână de ajutor. În acest sens s-a construit un zid de sprijin şi s-a amenajat un şanţ dalat pe o lungime de peste 100 de metri, prin care apa va fi dirijată pentru a nu se mai distruge drumul judeţean. Pot spune că lucrurile se schimbă în bine, şi asta fiindcă există o colaborare constructivă între cele două instituţii. Dumnezeu să ne ajute să ducem la bun sfârşit tot ce ne-am propus pentru această localitate. Aveam probleme în zona de nord a localităţii, unde terenurile sunt aşezate pe un strat de humă şi toate sunt înclinate spre vadul apei. Din această cauză vara, pe timp de secetă, se formează acolo crăpături foarte mari pe stratul de pământ, iar când încep ploile apa intră sub falia de pământ şi tot terenul o ia la vale, către vadul apei. Atunci apar alunecări de teren care distrug tot ce întâlnesc în cale”, spune primarul localităţii Cernişoara, pastorul Dumitru Ciorâcă.

Asfaltări pe mai multe drumuri judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, a mulţumit şi el conducerii RAJPD pentru calitatea lucrării de la Cernişoara. „În Săptămâna Mare, colegii de la RAJDP au asfaltat un nou tronson din DJ 676 C, pe raza comunei Cernișoara. Lucrările de asfaltare s-au realizat în continuarea covorul asfaltic turnat anul trecut, unde am avut și o porțiune de drum pe care drumarii noștri au consolidat-o. În anii anteriori, pe DJ 676 C s-au mai asfaltat 3,4 km. Vom continua lucrările de reabilitare și pe acest drum, care pleacă din Roești, traversează Cernișoara și ajunge în DN 65 C, la Oteșani. Acum se toarnă asfalt pe DJ 677 A, drum care pleacă din Șirineasa, merge prin Pesceana, Glăvile, Amărăști, Crețeni și ajunge la Sutești. Lucrările de asfaltare se realizează pe raza comunei Pesceana (de la limita cu Glăvile). Sunt programate sectoare de câte 2 kilometri. Concomitent, au fost finalizate drenurile de fund de șanț și podețele transversale pe acest sector de drum. Este o veste bună pe care vâlcenii din această zonă o primesc, deoarece mult timp au fost nevoiți să suporte disconfortul creat de aceste lucrări”, spune Constantin Rădulescu. 

Localitatea Cernişoara este străbătută de două drumuri judeţene: DJ676C şi DJ676D, care începe din centrul localităţii şi traversează localitatea Copăceni, trece prin Mateeşti, ajunge la Berbeşti şi se închide la Alunu. Vor continua lucrările de reabilitare care s-au executat pe DJ676C, drumul care porneşte din Roeşti, traversează Cernişoara şi ajunge pe DC65C la Oteşani.

Primarul aşteaptă finanţarea proiectelor depuse pe programul „Anghel Saligny” pentru modernizarea reţelei de drumuri locale pe o lungime de 8,2 kilometri şi construirea a 6 poduri. 

Un alt proiect extrem de important care Dumitru Ciorâcă speră că se va concretiza este înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în comuna Cernişoara pe o lungime de 35 de kilometri. Proiectul este susţinut împreună cu localităţile Popeşti şi Oteşani prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Luncavăţ – Cerna”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *