Brezoi este în finala competiţiei „Destinaţia Anului 2022”

Brezoi, şi implicit întreaga Vale a Lotrului, reprezintă un reper turistic important, fiind una dintre cele mai frumoase zone din ţară, cunoscut în lumea întreagă ca „Brezoiul lunii”. Oraşul a obţinut recunoaşterea blazonului de „oraş al muzicii” datorită multiplelor caracteristici care aduc un plus de valoare dintre patrimoniu, turism, cultură şi dezvoltare locală.

Pentru ca toate acestea să fie cât mai cunoscute, dar şi votate, „Brezoi” pe https://www.destinatiaanului.ro/, la categoria „LOCALITĂŢI TURISTICE”, în această perioadă, la Brezoi au loc acţiuni de evaluare şi prioritizare a resurselor turistice ale oraşului – staţiune cu tot ce ceea ce poate oferi vizitatorilor, de la magia tărâmului plin de legende spectaculoase despre haiducii Lotrului, amestecul de istorie şi tradiţii, peisajele frumoase, cu interesante trasee şi obiective turistice naturale şi până la lacurile şi cascadele cu căderi de ape spectaculoase. Brezoiul reprezintă într-un cuvânt o adevărată recompensă pe care o oferă muntele. Aşadar, corespunde criteriilor valorice legate de unicitate, fiind un loc unde vacanţele îmbină cu succes frumuseţea peisajelor cu originalitatea, tradiţiile şi istoria:

„Brezoiul este în finala competiţiei „Destinaţia Anului 2022 în regiunile Muntenia, Oltenia şi Dobrogea”, iar noi prezentăm în această perioadă caracteristicile care aduc plus valoare locului: de la caiacele care se plimbă pe Lotru, caii care fac traseele montane, grupul Salvamont care este pregătit pentru orice situaţie sau pista de biciclete, preferata turiştilor. Avem traseele turistice, istoria localităţii, dar şi tradiţiile locului. Toate acestea au fost filmate pentru a fi prezentate în finala competiţiei „Destinaţia Anului 2022”, ne declară primarul oraşului – staţiune Brezoi, Robert Schell.

Primarul Robert Schell: „O lume întreagă susţine Brezoiul”

Pentru o cât mai bună prezentare şi promovare a Brezoiului s-a alăturat Adrian „Baciu“ Igrişan de la Cargo, fiind denumit ambasadorul turismului în tot ceea ce reprezintă promovarea Văii Lotrului. Şi regina muzicii blues, Beth Hart a trimis o filmare cu genericul „Veniţi la Brezoi, este destinaţia anului 2022!”. Acestea sunt doar câteva dintre numele sonore din lumea muzicii care urcă pe scena de la poalele Vârfului Ţurţudanu, la care s-au alăturat şi personalităţi din diferite domenii, cu toţii transmit recomandări legate de Brezoi ca fiind îndreptăţit să devinş „Destinaţia Anului 2022”: 

„O lume întreagă susţine Brezoiul, este spectaculos. Sperăm că câştigăm această competiţie, suntem la concurenţă cu încă trei localităţi din ţară. În zonă s-au filmat inclusiv meşteşugurile care ne reprezintă, iar la acest capitol o avem în localitate pe doamna Magdalena Dudău, care creează de când se ştie costume populare foarte valoroase. În acest sens a avut chiar şi un atelier de confecţionat ii, unde îi învăţa pe copii tainele acestei arte. Doamna Magdalena Dudău are o colecţie impresionantă de ii şi respectă cu stricteţe motivele de bază ale zonei noastre. Pentru această competiţie, Brezoiul se laudă inclusiv cu renumita pictoriţa Angela Tomaselli şi merge inclusiv cu prezentarea tradiţiile italienilor care reprezintă istoria acestei aşezări, italienii fiind stabiliţi în Brezoi încă din secolul al XIX-lea. La pensiuni se va face şi o promovare a artei culinare din zona noastră. În oraş sunt şi bikerii lui Cristi Hrubaru, care au urcat pe motor şi au pornit responsabili pentru a fi prezenţi la promovarea Brezoiului. Eu cred că vom avea succes”, ne declară primarul oraşului – staţiune Brezoi, Robert Schell.

Brezoiul uneşte oamenii prin muzică

Brezoiul are un potenţial turistic şi, în acest sens, lucrurile se dezvoltă pe un făgaş normal. Primarul Robert Schell confirmă că vom asista în continuare la perspectiva de dezvoltare turistică a întregii Văi a Lotrului. Faptul că „Brezoiul este al lumii” se ştie, şi asta fiindcă Brezoiul a reuşit să intre în atenţia publicului cu evenimente muzicale organizate aici datorită primarului Robert Schell, care are toate meritele în acest sens. Prin urmare, la Brezoi sunt cele mai frumoase veri, boeme, unde finalurile de săptămână sunt pline de muzică şi bogate în evenimente la care participă zeci de artişti din ţară şi străinătate, toţi regii muzicii blues din lume. La concerte sunt prezenţi seară de seară sute de turişti care fac posibil ca Brezoiul să devină o destinaţie turistică recomandată. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *