Serie de evenimente culturale pentru împlinirea a 634 de ani de atestare documentară a oraşului Călimăneşti

Oraşul Călimăneşti aniversează 634 de ani de când a fost atestat documentar în Hrisoavele emise la 20 mai 1388 de Cancelaria marelui domnitor Mircea cel Bătrân. Pentru a marca acest eveniment, în perioada 20-22 mai 2022, Primăria oraşului Călimăneşti organizează manifestări dedicate „Zilei oraşului Călimăneşti” 

Astfel, ziua de 20 mai va debuta cu şedinţă festivă a Consiliului Local Călimăneşti şi va continua cu o serie de evenimente la Sfânta Mănăstire Cozia.

Cu această ocazie se va conferi titlul de „Cetăţean de Onoare al oraşului Călimăneşti” doamnei Fenia Driva, un adevărat cetăţean de onoare al acestei minunate aşezări vâlcene care a lucrat o viaţă ca bibliotecar în cadrul Bibliotecii A. E. Baconsky din Călimăneşti şi care a continuat pasiunea în lume magică a cuvintelor argintate prin numeroase lucrări care au în centru activitatea, viaţa şi istoria acestor locuri. 

Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc o lansare de carte la Mănăstirea Cozia, cu prilejul împlinirii a 70 de ani a stareţului acestei mănăstiri, Arhim. Dr. Varolomeu Andronic, sub genericul „Românitate şi ortodoxie”.

Iar la ora 14.00, la CNIPT Călimănești, o altă lansare de carte – ”Zâmbet și lacrimă”, autor Dora Săvulescu

La Sfânta Mănăstire Cozia evenimentul ca continua cu o slujbă de mulţumire şi de omagiere a acestui evenimente, în cadrul căreia primarul Florinel Constantinescu va conferi premii familiilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Manifestările vor mai cuprinde concursuri de ciclism montan pentru adulţi şi copii, dar şi o serie de concerte pentru toate gusturile şi vârstele în Parcul Central. Programul manifestărilor pregătite de administraţia locală din Călimăneşti, cu prilejul împlinirii celor 634 de ani de la prima atestare documentară, se va încheia cu un spectaculos focul de artificii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *