Atleții de la CS Chimia impresionează în startul sezonului în aer liber!

Bucureștiul a găzduit weekend-ul recent încheiat prima competiție de atletism din sezonul de aer liber 2022. Concursul a reprezentat prima etapă dedicată juniorilor 2 (U18), dar a contat și pentru Campionatul Municipal de Seniori, Tineret și Juniori.

Din partea Clubului Sportiv Chimia Rm. Vâlcea, la acest concurs a participat junioara 2 Balint Ștefania (FOTO principal), atletă ce începe sezonul în forță, cu barem îndeplinit în proba de 200 m (25.13 s) pentru Campionatul European U18 ce se va desfășura în perioada 04-07.07.2022 în Israel, la Jerusalem. Ștefania este aproape de realizarea baremului de calificare și la proba de 100 m, pe care a parcurs-o în 12.39 s, baremul fiind 12.25 s. Aceeași atletă este în cărți și pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, ce se va desfășura în perioada 24-30.07.2022 în Slovacia. Menționăm faptul că sportiva este în primul an de categorie, fapt ce îi face și mai valoroase performanțele din acest week-end.

Un alt atlet al C.S. Chimia Rm. Vâlcea, juniorul 1 Beniamin Ghiță (FOTO jos), antrenat de Alina Borța, a reprezentat în acest week-end județul nostru în Etapa Națională de Cros ONSS, desfășurată la Botoșani, unde a câștigat locul IV la categoria liceu, în proba de 2000 m. Atletul, elev al C.N. „Alexandru Lahovari”, va reprezenta județul Vâlcea și în weekend-ul următor (20-22 mai) la Etapa Națională de Pentatlon ce se va desfășura la Craiova și care va presupune parcurgerea a 5 probe atletice: 60 m, săritura în lungime, aruncarea mingii de oină, aruncarea greutății și 800 m.  

Ceilalți juniori 1 ai C.S. Chimia, medaliații Dana Govoreanu, antrenată de Alina Borța și Leonard Căpățână, antrenat de Angela Popescu, vor  începe sezonul în aer liber cu participarea la Campionatele Internaționale ale României, ce se vor desfășura la Craiova în perioada 03-04.06.2022. Dana Govoreanu susține în aceste zile examenul  de Bacalaureat, participând la sesiunea specială destinată olimpicilor, desfășurată la Ploiești. Sportiva revine după o accidentare serioasă la coapsă, care a ținut-o departe de pistă timp de 2 luni și va încerca să confirme baremul de calificare la Campionatul Mondial U20, ce se va desfășura în Columbia în luna august a acestui an.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *