La Şirineasa, Ion Streinu a început realizarea trotuarului, pe segmente, cu fonduri proprii

În această perioadă, cu bani din bugetul local, la Şirineasa au început lucrările de amenajare a trotuarelor pe marginea drumului judeţean care traversează localitatea. Iniţial proiectul a fost depus la Compania Naţională de Investiţii, în vederea finanţării pe o lungime de 7 kilometri, însă acesta zace în sertarele companiei de peste doi ani: „Pentru amenajarea trotuarelor vom aloca 400 de mii de lei şi se vor amenaja pe partea stângă a drumului judeţean, de la dispensar până la intersecţia spre Pesceana, pe o lungime de 2 kilometri. Nu mai aşteptăm, nu se mai poate. Atât copiii care merg spre şcoală, dar şi cetăţenii au nevoie de siguranţă. Un alt obiectiv pentru care vom aloca bani din bugetul local este achiziţionarea camerelor de supraveghere şi montarea lor pe fiecare ulicioară din comună, mai ales în zonele cu probleme din localitate”, a precizat primarul Ion Streinu. 

Primarul localităţii Şirineasa, Ion Streinu, subliniază faptul că traversăm o perioadă destul de grea din toate punctele de vedere, însă cel mai rău este faptul că de prea multă vreme se tergiversează finanţarea proiectelor care vizează dezvoltarea satelor româneşti. „Din 2019 aşteptăm, nici un proiect nu a mai fost finanţat în toată această perioadă. Mai mult, în toţi aceşti ani, primăriilor li s-au alocat fonduri cu pipeta”, a precizat primarul Ion Streinu. 

Primarul spune că, dacă în primul an din acest mandat a avut avantajul că erau deja în derulare proiectele finanţate prin PNDL-2 în localitate, acum trebuite să se bazeze doar pe forţele proprii, încercând să realizeze investiţii mici, dar cu impact major. 

„Nu pot să mă declar mulţumit, având în vedere nevoile pe care le are o comunitate. Dacă în 2020 am avut avantajul că am avut în derulare proiectele finanţate prin PNDL-2, acum este foarte greu, din toate punctele de vedere, pentru toate administraţiile locale în ce priveşte investiţiile, pentru că nu s-au alocat bani pe nici un program de finanţare. De peste doi ani aşteptăm programele şi finanţarea proiectelor depuse. În această situaţie a trebuit să ne bazăm doar pe fondurile de la bugetul local, reuşind să realizăm investiţii mici, dar care să aibă impact major pentru comunitate. Fac această precizare pentru că se ştie că, din bugetul unei primării nu se pot realiza proiecte de anvergură”, a precizat primarul Ion Streinu.

Reamintim faptul că administraţia locală din Şirineasa a depus la Ministerul Dezvoltării prin PNI „Anghel Saligny” proiectul pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 9 kilometri, în cadrul căruia sunt prinse în vederea modernizării 43 de uliţe şi drumuri săteşti. 

Primarul Ion Streinu speră că proiectul va fi declarat eligibil şi va intra la finanţare cât mai repede posibil.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *