Bărbăteşti, singura comună din judeţ cu stații de autobuz ca în Dubai

La Bărbăteşti  vor fi montate primele şase staţii de autobuz moderne, realizate după modelul celor din Dubai

Modernizarea  infrastructurii rutiere din Bărbăteşti  atrage după sine și amplasarea unor noi stații de autobuz, realizate după cele mai moderne proiecte, care corespund stadiului actual al progresului din comunitate.

Astfel, după montarea lor,  localnicii vor putea aștepta autobuzul în aceste stații de autobuz dotate cu aer condiționat, camere de supraveghere, buton de panică,  uși glisante acționate electric, panouri LED, dar și cu un monitor pe care vor rula știrile zilei la nivel naţional. Mai mult, aceste staţii vor fi dotate şi cu panouri fotovoltaice, astfel încât pe timpul iernii localnicilor să nu sufere de frig cât timp așteaptă autobuzul:

„Prin PNRR accesăm fonduri pentru şase staţii de călători r moderne. Acestea se vor amenaja în  Negruleşti, la Bârzeşti una pe drumul naţional şi una pe drumul judeţean, la Bodeşti, Zăvoaie şi una în centrul localităţii. Valoarea proiectului este de 374,774 euro. Conform proiectului, staţiile vor fi dotate cu panouri LED, pot avea inclusiv  panouri de afișaj informativ conectat la dispozitive montate pe autobuzele care fac traseul prin şi din localitatea noastră şi pot prezenta inclusiv timpul de sosire al mijlocului de transport, distanțe sau alte informații  de acest gen, destul de utile. Aceste staţii  vor fi independente energetic fiindcă vor fi dotate şi cu panouri fotovoltaice, astfel încât în interior se va menţine o temperatură optimă, indiferent de starea vremii. Staţiile  de autobuz vor avea inclusiv dispozitive de conectare wireless, camere de supraveghere şi multe alte dotări. Nu am văzut în România astfel de staţii de autobuz, dar, fiindcă avem această şansă, de a accesa fonduri europene, Bărbăteştiul va avea stații de autobuz ca în Dubai”, a precizat primarul social-democrat din Bărbăteşti, Constantin Banacu.

Şi tot cu bani europeni, la Bărbăteşti se vor monta patru staţii de încărcare pentru maşini electrice: una la Bîrzeştei în parc, la Negruleşti  în curtea şcolii şi alte două staţii se vor monta la Bodeşti.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *