Viitorul merge la ”barajele” de promovare în Liga a II-a, unde va întâlni pe Odorheiu Secuiesc

Viitorul Dăești a învins în ultima etapă de play-off pe Vedița Colonești, scor 2-1 și va juca la ”barajele de promovare” cu Odorheiu Secuiesc.

În fața a 3000 de spectatori entuziaști veniți în Zăvoi, Viitorul trebuia să câștige cu Vedița, pentru a își asigura locul 2 în play-off-ul Seriei 6. Printre spectatori s-a aflat și primarul municipiului, Mircia Gutău dar și fostul arbitru internațional, Gheorghe Constantin.

Impulsionată de atmosfera electrizantă din Zăvoi, echipa din Dăești a făcut o primă repriză excelentă. A deschis scorul încă din minutul 4, când Adi Popa a pătruns pe flancul stâng, șutul său a fost blocat de portar și Călin a înscris din apropiere. Vâlcenii au creat pericol la fiecare fază în atac și în minutul 35 s-au desprins, după reușita lui Adrian Popa, care a preluat în careu, s-a întors pe lângă un adversar și a înscris. Viitorul avea 2-0 la pauză, iar rivala Alexandria era condusă acasă de Slatina, iar locul la baraj părea deja asigurat.

După pauză, însă, Viitorul a slăbit mult ritmul. Vedița a redus din handicap în minutul 51, când Alexandrescu a șutat superb de la 18 de metri. Alexandria a întors rezultatul acasă cu Slatina, iar în Zăvoi, Coloneștiul a început să devină din ce în ce mai periculoasă, în timp ce vâlcenii s-au retras în defensivă. Dăeștiul putea închide meciul în minutul 81, când Ceapă a tras în transversală. Finalul a fost agonizant, dar fluierul final a adus victoria și descătușarea în tribune și pe teren.

Viitorul s-a calificat la ”barajele” de promovare, având asupra Alexandriei avantajul primului criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte, numărul mai mare de puncte acumulat în sezonul regular! Dăeștiul va întâlni într-o dublă manșă pe Odorheiu Secuiesc, în care nu mai contează regula golurilor marcate în deplasare. Turul este programat miercuri, 25 mai (ora 18.00), în Zăvoi, iar returul la Odorheiu Secuiesc, pe 28 mai. Învingătoarea va merge la barajul final, contra câștigătoarei din cealaltă semifinală, CSM Slatina – Pucioasa.

Viitorul: Lungu – Mocioacă, Pîrvulescu, Cr. Munteanu, Samson (Grosu 20) – Pîrvu (Ov. Popescu 81), Garcia (Ceapă 59) – Vasile, Precup, Călin (Mitru 59)- Ad. Popa (Cioablă 81).

Cine este Odorheiu Secuiesc?

Echipa AFC Odorheiu Secuiesc retrogradase sezonul trecut din Liga a III-a, dar s-a salvat la barajele de final de sezon stabilite atunci de FRF, după care și-a remaniat complet lotul. Echipa este finanțată de omul de afaceri Attila Berkeczi. Bugetul clubului pentru Liga a 3-a este de circa 250.000 de euro, din care aproximativ un sfert din sumă este alocată de primăria orașului. Echipa este antrenată de Mihai Ianc, fostul secund al lui Adrian Iencsi la Rapid.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *