În piaţă agroalimentară de la Drăgoeşti se vor găsi produse româneşti

Lucrările pentru amenajarea pieţei agroalimentare de la Drăgoeşti sunt pe ultima sută de metri. 

Piaţa dispune de spaţii atât pentru produse agroalimentare, dotată cu bazine compartimentate pentru spălarea legumelor şi fructelor, spaţii pentru vânzarea laptelui, a produselor din lapte, peşte, carne şi produse de panificaţie, cât şi spaţii comerciale pentru mărfuri diverse, care vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor. 

În acest fel, localnicii şi comercianţii din zonă care îşi vor vinde produsele în localitate nu vor mai trebui să îşi întindă marfa pe jos sau să meargă în târguri:

„Toată lumea ştie că piaţa din Drăgoeşti este construită lângă baza sportivă din localitate. Aici se vor găsi produse bio, exclusiv româneşti. Producătorii locali îşi vor putea vinde aici marfa. Locaţia este foarte bine compartimentată pentru toate produsele. Tot prin acest proiect se va amenaja canalul din zonă, se va construi un podeţ şi o parcare. Valoarea proiectului a fost, înainte de majorări, de 10 miliarde de lei, iar în jurul acestei pieţe intenţionez să amenajez şi un târg, fiindcă am în acea zonă toate utilităţile. Sperăm ca în toamna acestui an piaţa să fie deschisă în fiecare zi. Pentru amenajarea târgului îmi voi îndrepta atenţia spre următoarea finanţare, prin Grupul de Acţiune Locală din care facem parte. Vom avea în acea zonă piaţă şi târg. Fac acest lucru fiindcă comunitatea de aici îşi vinde produsele la târgul de la Câmpul Mare şi nu mi se pare normal. Termenul final al proiectului a fost 27 mai 2022, dar s-a prelungit cu încă 6 luni din cauza majorării preţurilor”, a declarat primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente. 

Scopul proiectului este încurajarea crescătorilor de animale şi legumicultorilor din zonă

Primarul ne spune că vor fi tarabe pentru expunerea produselor şi în afară: 

„Proiectul va avea succes fiindcă aveam crescători de animale. În localitate sunt câţiva fermieri care au turme cu peste 500 de oi, vaci, dar şi păsări, iar grădinile sunt pline cu zarzavaturi. În zonă sunt târguri în diferite zile ale săptămânii, noi vom avea o zi de târg stabilită împreună cu cetăţenii, şi restul săptămânii piaţa va fi deschisă zilnic”, a declarat primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *