Primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache: „Suntem încrezători şiaşteptăm finanţarea tuturor proiectelor depuse”

Pentru accesarea fondurilor europene, primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, a depus prin PNRR proiectul pentru creşterea eficienţei energetice a celor nouă blocuri, iar prin componenta 10 a PNRR se vor atrage fonduri pentru lucrările de anvelopare şi reabilitare a sediului primăriei şi a Liceului Tehnologic
„Justinian Marina. Tot prin PNRR se va depune şi proiectul pentru digitalizarea
administraţiei publice locale:
„În Băile Olăneşti avem 9 blocuri, 213 apartamente, sunt trei asociaţii de proprietari. În acest sens am discutat cu preşedinţii de asociaţii în cadrul unor şedinţe unde s-a analizat şi am prezentat documentele, condiţiile şi avantajele proiectului. Suntem încrezători şi aşteptăm finanţarea tuturor proiectelor depuse, în
mod special al anvelopării acestor blocuri în vederea obţinerii unei eficienţe energetice absolut necesare pentru locuitorii din Băile Olăneşti. Staţiunea Băile Olăneşti beneficiază de iluminat economic pe lămpi cu LED, însă, în cel mai scurt timp, această investiţie se va extinde cu încă 400 de lămpi printr-un nou proiect cu fonduri europene, depus la Agenţia Fondului de Mediu”, declară primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.
Administraţia locală a realizat prin PNDL un proiect care a vizat montarea de lămpi economice cu LED pentru asigurarea unui iluminat corespunzător. Pentru continuarea modernizării iluminatului prin Agenţia Fondului de Mediu, primarul Sorin Vasilache a obţinut un proiect pentru eficientizarea iluminatului public. Proiectul are valoarea de 800 de mii de lei şi este în procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor. În cadrul proiectului se vor achiziţiona 400 de lămpi cu led şi se vor moderniza puncte de alimentare cu energie electrică.
Prin Agenţia Fondului de Mediu se vor amenaja în parcarea etajată două staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *