Zilele orașului Călimănești, festivitate cu rock, folk și concursuri

După doi ani de pandemie, în care activitățile prilejuite de aniversarea orașului au fost restricționate sau limitate în desfășurare, anul acesta, în perioada 20 – 22 mai, cu ocazia sărbătoririi a 634 de ani de la prima atestare documentară a localității, Primăria Orașului Călimănești organizează o serie de manifestări cultural artistice și sportive menite să omagieze evenimentul.

Manifestările au debutat vineri, 20 mai 2022, la ora 9.00 cu o ședință festivă a Consiliului Local al orașului Călimănești și se vor încheia duminică, 22 mai 2022, în Parcul Central cu un foc de artificii.

Festivitate cu rock, folk și concursuri

De sâmbătă au început activitățile principale ale evenimentului, de la ora 10:00 fiind organizat un concurs de ciclism montan pentru adulți. De la 13:00 a urmat festivitatea de premiere a concursului de ciclism, numit Cozia Cross, iar la 17:00 s-a desfășurat premierea pentru celelalte două concursuri cu același specific: Cozia MTB și Cozia Running.

Seara are loc cel mai așteptat moment din întreaga festivitate, reprezentând o seară folk cu invitații Florin Chilian, Emeric Imre, Mircea Baniciu & Band, Teo Boar și Vlady Cnejevici.

Ultima zi are un program la fel de încărcat, de la ora 10:00 desfășurându-se un concurs de ciclism montan pentru copii, denumit Cozia Junior. La 14:00 are loc festivitatea de premiere pentru același concurs, iar la 17:00 va începe un concert folcloric: Rapsodia Vâlceană.

Seara are loc un recital de muzică populară cu invitații Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu și grupul Instrumental folcloric Crai Nou din Alba Iulia. Recitalul este urmat de un concert rock cu trupele Civic Rebels Rm. Vâlcea și Cargo. Festivitatea se încheie la ora 22:15 cu un foc de artificii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *