Argint pentru Vâlcea în Cupa României!

SCM Rm. Vâlcea a pierdut finala Cupei României, disputată la Mioveni, 26-34 cu CSM București și a cucerit medaliile de argint în această competiție, după bronzul din campionat.

Sâmbătă, în semifinalele cupei, Vâlcea a trecut de Rapid București, după 20 de minute de prelungiri, scor 41-39. În schimb, CSM București a avut un meci lejer cu Cisnădie, scor 28-23.

Duminică, în finala mare, Vâlcea a reușit o primă repriză excelentă, în care a jucat în mare viteză. Raluca Dăscălete a primit cartonaș roșu încă din minutul 20, după trei eliminări de 2 minute, iar defensiva a avut de suferit. La pauză, SCM conducea cu 15-14. În debutul reprizei secunde, trupa lui Bent Dahl s-a desprins la 18-15 și cei peste 700 de fani veniți de la Vâlcea au visat cu ochii deschiși la trofeu. Energia consumată în cele 80 de minute cu Rapid s-a simțit din plin în repriza secundă. Eliminarea din minutul 33 a coordonatorului de joc Kiki Liscevic avea sa fie însă punctul de cotitură al partidei. Fără aportul sârboaicei în fazele următoare, echipa vâlceană a marcat un singur gol și a primit 10! Astfel, de la 15-18, în minutul 33, s-a făcut 26-19 în minutul 47, pentru CSM București! Neagu a făcut încă o dată un joc mare și a marcat 12 goluri! CSM București s-a impus la final clar, cu 34-26, în timp ce Vâlcea a primit medaliile de argint. La festivitatea de premiere, Federația a dat cadou CSM-ului toate cele cinci premii individuale, un afront pentru celelalte echipe prezente în Final Four.

Bent Dahl: ”Sunt mândru de fete!”

Tehnicianul Bent Dahl a fost mândru de echipa sa. “Uitându-mă înapoi la ce s-a întâmplat, pot spune doar că sunt mândru de aceste fete. În finală au jucat cu toata inima, dar și cu tot sufletul, împinse de la spate de minunații noștri suporteri. Am rămas fără energie după 40 de minute și nu am mai putut ține pasul. Dar un lucru îl știu cu siguranță, când ne facem jocul nostru putem să învingem orice echipă. Țin sa transmit mulțumiri speciale suporterilor pentru sprijinul necondiționat oferit, fiindcă ei sunt mereu alături de noi. O sa revenim și mai puternici!” a declarat norvegianul.

Daria Bucur spune că medaliile din acest sezon sunt obținute cu multă muncă. ”Ne bucurăm pentru prima repriză, am făcut un joc foarte frumos, din păcate în a doua parte s-a rupt meciul. Venim după un meci de 80 de minute cu Rapid, ne-am resimțit în finală. Ne bucurăm pentru medalia de argint, a fost un rezultat muncit” a spus interul dreapta.

Antrenoarea cu portarii, Daniela Joița spune că Vâlcea a arătat că poate juca la nivelul CSM-ului. ”Strălucește frumos argintul, Era mai frumos un aur, dar am arătat că putem juca la nivelul celor de la CSM București. A fost un joc foarte lung cu Rapid și s-a simțit oboseala pe final, am ratat mult și am făcut erori pe faza de apărare”.

SCM Râmnicu Vâlcea va disputa săptămâna viitoare ultimele două partide ale sezonului, în 26 mai în deplasare cu Gloria Bistrița, iar in 29 mai, pe teren propriu, cu Rapid București.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *