Cocoşul de Hurez  în an  jubiliar

La Horezu, tradiţia prelucrării lutului merge mai departe, iar vechiul meşteşug al olăritului se menţine în prezent

Peste aproximativ două săptămâni, Horezu va atrage, din nou, sute de admiratori ai autenticului românesc, ai tradiţiei horezene ridicată la nivel de artă, ai credinţei modelării lutului.  

Anul acesta, în perioada 3- 5 iunie 2022, va avea loc cea de-a 50-a ediţie a  Târgului Ceramicii Populare Romaneşti „Cocoşul de Hurez”.

Manifestarea este cunoscută şi îndrăgită în întreaga ţară pentru produsele de ceramica realizate cu mare pricepere de meşterii olari, dar şi pentru atmosfera creata în satul de vacanţă „Stejari” , care a reuşit să familiarizeze, de fiecare dată,  pe toţi cei prezenţi.

În cele trei  zile, de la ora 9.00 până seara la orele 20.00, cei interesaţi sunt aşteptaţi să admire şi să cumpere o paletă largă de produse artizanale din ceramica, de la îndrăgitele oale de sarmale, ulcele, vaze pentru flori,  ulcioare, vase decorative, farfurii, căni şi linguri de tot felul, dar şi turtă dulce şi alviţă pentru cei mici. Toate se vor găsi pe tarabele comercianţilor, care îi vor aştepta pe cumpărători.

Pentru ediţia jubiliară din acest an, Târgul Ceramicii Populare Romaneşti „Cocoşul de Hurez” va aduna  meşteri din cele mai importante şi cunoscute centre de olărit din ţară

Horezu este patria ceramicii şi un loc binecuvântat de Dumnezeu, aici  olăritul are un specific aparte, iar arta care însoţeşte acest meşteşug dezvăluie spiritul creator al ceramiştilor din toate părţile acestor meleaguri.

Ediţia din acest an este sprijinită de Primăria Oraşului Horezu, Consiliul Local Horezu şi Consiliul Judeţean  Vâlcea.

Organizatorii vor surprinde şi în acest an publicul prezent prin mai multe surprize.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *