Cum să-ți pregătești propriul bar cu prăjituri pentru ziua de naștere

Atunci când organizați o petrecere cu ocazia zilei de naștere, dulciurile sunt, fără îndoială, atracția evenimentului, în special tortul, fără de care petrecerea nu s-ar mai ține. Un eveniment reușit presupune timp alocat organizării, decorului și divertismentului, iar coacerea prăjiturilor și servirea invitatilor ar implică un efort și un stres suplimentar.

Din fericire, există o soluție destul de simpla la această problemă – un bufet cu o selecție de dulciuri, care va permite oaspeților voștri să se servească, iar voi veți avea astfel timp să va bucurati de petrecere.

Dacă doriți să pregătiți un bufet personalizat cu deserturi pentru ziua de naștere, iată câteva aspecte de care trebuie să țineți cont:

Barul potrivit la locul potrivit

Un bar cu prăjituri  nu este o simplă masă cu dulciuri, ci un loc frumos al casei, prezentat atractiv din punct de vedere al culorilor și temelor.

Dacă doriți ca barul vostru cu prăjituri să fie punctul de atracție al evenimentului, trebuie să alegeți un loc care nu este doar vizibil și primitor, ci și unul care să permită invitaților să se miște liber în jurul mesei. De obicei, locul bufetului este fie în centrul camerei,  fie lipit de un perete, în funcție de preferințe. De exemplu, un bufet lipit de perete ar permite o varietate mai mare de decoratiuni pe fundalul camerei.

 Selecția de dulciuri

Dacă sunteți în criza de timp, puteți apela la un serviciu de catering pentru un tort gustos și câteva sortimente de dulciuri aparte făcute la cofetaria din București Armonia sau rămâneți la câteva deserturi speciale că punct de atracție și apoi completați cu o selecție mai comercială de dulciuri, indiferent dacă acestea sunt  cumpărate sau făcute  acasă.

De exemplu, puteți opta pentru unul sau două sortimente, cum ar fi macarons și un tort de aniversare special, puteți adăuga câteva deserturi de casă sau produse de patiserie.

Apelați la ajutorul profesioniștilor

Indiferent dacă organizați un eveniment mai mare sau pur și simplu nu aveți timpul și priceperea coacerea dulciurilor acasă, apelarea la ajutorul cofetarilor cu experiență este întotdeauna o opțiune excelentă. Pe lângă faptul că veți economisi timp, specialiștii sunt la curent cu cele mai recente tendințe, adaugand un plus de valoare bufetului mult visat.

Tineti cont de varietate 

Atunci cand vine vorba de varietate, o alegere buna pentru un bufet cu dulciuri include prăjiturile, miniprajituri, fursecuri, macarons, eclere, cât și produse  sărate precum rulouri, saratele, crochete, saleuri, etc. În acest fel, veți avea o gamă minunată de texturi și arome diferite, care vor satisface cele mai pretențioase gusturi.

Nu uitați de decor

Opțional, puteți alege o tematică, constând într-una sau maxim 2 culori, apoi completați decorul cu baloane, decorațiuni florale, frunze  sau chiar confetti.

Alegeți o față de masă frumoasă și elegantă, în culori deschise, astfel încât să scoată în evidență tema aleasă și mâncarea, care va fi în centrul atenției.

Așezați deserturile pe niveluri, folosindu-va de suporturi pentru prăjituri pe înălțimi diferite , astfel încât toate bunatatile să fie vizibile dintr-o singură privire.

Într-un colț veți avea băuturi sortate, alcoolice și non-alcoolice, în timp ce paharele, tacâmurile și farfuriile vor fi pe cealaltă parte a mesei. Acolo va fi asezat si tortul aniversar, în partea centrală a mesei, ușor de identificat.

Așadar, de la selecția de prăjituri și  până la alegerea unui décor atractiv, pregătirea unui bar cu dulciuri poate avea ca rezultat o aniversare pe cinste și amintiri de neuitat, dacă se va ține cont de câteva sfaturi utile.   

 Sursa poza: pexels.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *