Politicienii, protagoniștii absolvirilor de liceu | Elevii în spate, VIP-urile în față

În această perioadă, clasele terminale ale liceelor își organizează festivitatea de absolvire. Toate clasele terminale se întâlnesc într-o locație aleasă pentru a sărbători finalizarea liceului, dar și cei 12 ani de studiu. Este unul dintre cele mai importante evenimente ale unui adolescent, chiar unul dintre cele mai importante evenimente din parcursul vieții.

La eveniment participă cadrele didactice, părinții, conducerea liceelor și alte persoane implicate în viața elevilor. De asemenea, nu pot lipsi VIP-urile: oamenii din administrația publică.

Elevii în spate, politicienii în față

Chiar este nevoie de prezența politicienilor la absolvirile unor copii? Chiar este nevoie pentru elevi să se bucure de această festivitate minunată, însă să se așeze pe locurile de așteptare și în fața lor să stea pe locurile VIP niște politicieni care se schimbă după cum bate vântul?

Fotografie preluată de pe Facebook, pagina subprefectului Călin Florentina

Cam aceasta este ultima priveliște a elevilor în ultimul moment din viața de adolescent. În fotografia de mai sus puteți vedea cine este de fapt personajul principal la o absolvire.

Să nu mai vorbim de faptul că baloanele, diplomele, florile și alte lucruri folositoare pentru eveniment sunt strict achitate de elevi. Aici nu putem vorbi de o scuză sau mulțumire pentru politicienii în cauză, ca și cum ei ar achita organizarea evenimentului. Totul este asigurat de elevi, aceștia implicându-se până și în organizare.

Ziua absolvirii liceului este un eveniment special în viața fiecăruia. Ne-am bucurat să fim astăzi alături de voi. Felicitări, dragi absolvenți! Fie ca visurile voastre să prindă viața! Îndrăzniți să fiți voi!

a transmis Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Chiar că este un eveniment special, totuși nu înțeleg de ce au transformat acest eveniment într-un eveniment politic. Lăsând prezența acestora la o parte, aceștia au oferit și câte un discurs pentru a motiva elevii să devină… oricine, dar sigur nu politicienii din fața lor. Văzând astfel de personaje ce oferă discursuri, probabil li s-a tăiat tot cheful de absolvire viitorilor adulți. Este o adevărată inspirație să iei sfaturi de la un om care a petrecut timp în închisoare la unul dintre cele mai importante evenimente din viață.

La absolvirea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a din Colegiul Național ”Alexandru Lahovari”, au participat reprezentanți din partea primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, Consiliului Județean Vâlcea și Instituției Prefectului Vâlcea. Să nu uităm chiar de directoarea liceului, Issabela Cataragă. Toți acești reprezentanți sunt aleși politic, inclusiv doamna director a liceului. De ce este nevoie de prezența acestor figuri la un astfel de eveniment?

Mircia Gutău – Fotografie preluată de pe Facebook, pagina Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Am văzut o generație nouă, cu potențialul corespunzător unui viitor cu aspirații curajoase. Le urez succes la examenele care urmează și le doresc ca visurile să li se împlinească!

viceprimarul Andrei Gheorghiu

Spunând aceste cuvinte, le doresc ca visurile să li se împlinească, mă întreb ce vis a avut Andrei Gheorghiu când a terminat liceul. Oare se gândea că o să ajungă într-o alianță cu Mircia Gutău, deși înainte de campanie îl critica cu orice preț? Oare se gândea că se va afilia cu niște personaje care îi vor păta pe viață parcursul politic sau administrativ? Evident, acesta este ”tânărul” din politica locală. Totuși, se comportă de parcă este un vechi politician al României din PSD sau PNL.

Mircia Gutău, Issabela Cataragă, Andrei Gheorghiu și un înlocuitor pentru Mihaela Andreianu – Fotografie preluată de pe Facebook, pagina Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Concluzia este tristă, dar adevărată. Această abordare a politicienilor locali de a-și face campanie cam pe oriunde se ivește ocazia va continua, indiferent dacă vor veni alții în funcție. Așa cum aceștia vin la deschiderea anului școlar, vor veni și la încheiere. Cei mai importanți la un astfel de eveniment rămân elevii și profesorii. Aceștia sunt protagoniștii momentului și ar trebui să ocupe întotdeauna locurile din față.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *