Preţul terenurilor din Lungeşti aproape s-a dublat 

Odată cu finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră preţul terenurilor a crescut substanţial, fiindcă la Lungeşti există reţea de apă şi canalizare, drumurile comunale sunt ca-n palmă, iar iluminatul public este asigurat permanent în toate satele. Administraţia locală se mândreşte cu poduri noi, cu şcoli moderne care pot concura cu cele din mediul urban, cu un dispensar uman dotat cu aparatură de ultimă generaţie, cu aşezăminte culturale modernizate, cu un centru civic amenajat, dar şi cu o primărie curată şi renovată. Cetăţenii din Lungeşti sunt mândri de comuna lor, comparând-o cu altele asemănătoare. Aici există o bază sportivă, iar copiii beneficiază de o sală de sport ultramodernă – prototip, în timp ce familiile sărace au fost susţinute permanent de administraţia locală.

La Lungeşti, Tiberiu Costea mai are două mari obiective de realizat, mai exact, construirea unui bazin de înot şi branşarea localităţii la gazele naturale 

Primele demersuri pentru amenajarea bazinului de înot au fost făcute în urmă cu 5 ani. Administraţia locală a întocmit documentaţia, a depus proiectul în vederea finanţării, iar strădania a fost răsplătită prin acordarea avizelor necesare, proiectul fiind declarat eligibil, dar în aşteptarea finanţării:

„Noi avem şi un proiect depus pentru construirea unui bazin de înot, este tot un proiect prototip. Se merge pe anumite variante care sunt aprobate de Ministerul Dezvoltării. Singurul inconvenient de care ne-am lovit este faptul că localitatea nu are reţea de gaze, acest lucru fiind strict necesar pentru încălzirea apei pentru bazinul de înot şi a întregii locaţii. În acest sens, proiectul de gaze este într-o fază destul de avansată şi cred foarte tare în finanţarea acestor proiecte. Prin urmare, dacă aceste proiecte pentru branşarea localităţilor la gaze nu se vor finanţa vor fi mari probleme, în primul rând că se leagă alte proiecte de această investiţie, dar o altă problemă este şi încălzirea locuinţelor cu lemne care pare că nu vor mai fi sigure”, a precizat primarul localităţii Lungeşti, Tiberiu Costea.

La Compania Naţională de Investiţii, Primăria Lungeşti are depuse 5 proiecte care prevăd construirea bazinului de înot, a complexului sportiv, extinderea sistemului de canalizare şi construirea a două poduri. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *