„Fagurele de Aur”, sărbătoarea mierii la Tomşani

Primarul comunei Tomşani, Andrei Nicolae: „Îi aştept pe toţi cetăţenii localităţii, şi nu numai, să sărbătorim împreună „Ziua mierii”, la Tomşani”

În data de 11 şi 12 iunie, localitatea Tomşani se va transformă în centru al apicultorilor, găzduind sărbătoarea mierii, sub genericul Festivalului „Fagurele de Aur”. Manifestarea este organizată de Primăria comunei Tomşani, fiind un prilej de adunare a celor dornici să deguste şi să achiziţioneze sănătoasele produse apicole etalate direct de apicultorii din comună şi din zonele învecinate, care vor participa la această sărbătoare tradiţională pentru a-şi promova producţia de miere:

„Îi aştept pe toţi cetăţenii localităţii şi nu numai să sărbătorim împreună ” Fagurele de Aur”, la Tomşani. În acest sens vom lansa invitaţii tuturor apicultorilor din zona noastră, dar şi din întreaga ţară. Ne dorim să fie prezenţi cât mai mulţi crescători de albine, pentru a promova această frumoasă îndeletnicire şi pentru a-i încuraja pe cât mai mulţi să practice stupăritul. Creşterea albinelor de la care se obţine mierea, ceara şi alte produse apicole este o ramură frumoasă a agriculturii şi profitabilă. În localitatea Tomşani sunt foarte mulţi apicultori de seamă, cu ambiţie şi mândrie, care păstrează tradiţia, lăsând-o moştenire copiilor. Ocupaţia se dovedeşte a fi din ce în ce mai profitabilă, iar acest lucru se vede prin bunăstarea gospodăriilor dumnealor. În această perioadă a înflorit salcâmul, iar în localitate, ca de obicei, sunt apicultori din toate zonele ţării. Când perioada de înflorire a florii de salcâm trece apicultorii se mută în zonele unde înfloreşte floarea soarelui sau teiul. Tuturor apicultorilor prezenţi le eveniment le vom acorda diplome de participare”, a apreciat primarul comunei Tomşani, Andrei Nicolae.

Festivalul „Fagurele de Aur” este un eveniment în cinstea apicultorilor 

În cadrul evenimentului va avea loc un program de prezentare şi desfacere a produselor apicole şi a derivatelor, dar şi a produselor farmaceutice.

Sâmbătă, în prima zi a evenimentului, de la primele ore ale dimineţii, copiii din localitate vor susţine competiţii la mai multe discipline sportive, iar cei mai buni vor fi premiaţi, pentru ca, seara, în satul Foleştii de Jos, cei prezenţi si aibă parte de muzică şi bună-dispoziţie.

Deschiderea oficială a sărbătorii se va face duminică, 12 iunie, în cadrul căreia primarul Andrei Nicolae le va ura bun venit participanţilor la sărbătoare, va prezenta invitaţii şi vor avea loc scurte alocuţiuni. După momentele oficiale, tomşănenii şi invitaţii lor vor avea parte de un spectacol cultural-artistic la care participă solişti, grupuri şi ansambluri folclorice.

Pe scena amenajată pe platoul Lunca cu Pelin, din satul Foleştii de Jos, vor urca pe scenă Grupul de copii Nedeiţa şi Ansamblul Nedeiţa din Tomşani, Ansamblul Domniţele din Costeşti, Olguţa Berbec şi Roberta Crintea.

Tot în cadrul acestui eveniment va fi organizată şi o expoziţie cu tema „Apicultura şi produsele ei”. Cei care vor veni la eveniment vor avea parte de o atmosferă de zile mari şi, cu siguranţă, se vor opri la o halbă de bere rece asortată cu un „mic de Tomşani”. Comercianţii vor avea pe tarabe produse diverse, astfel încât va fi imposibil ca vizitatorii să plece de acolo cu mâna goală, iar turta dulce, alviţa şi baloanele colorate pentru cei mici vor fi nelipsite. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *