În aşteptarea banilor promişi prin „Anghel Saligny”, la Vaideeni se conturează noi  proiecte

Pentru proiectele depuse în vederea finanţării, primarul localităţii Vaideeni, Achim Băluţă, aşteaptă cu nerăbdare un răspuns din partea Ministerului Dezvoltării.

Spune că atât proiectele depuse pe Anghel Saligny dar şi cele care zac la CNI sunt extrem de importante pentru comunitate. 

În tot acest timp, la Vaideeni s-au derulat trei proiecte cu bani atraşi din PNDL pentru reabilitarea dispensarului dispensarul medical şi modernizarea infrastructurii rutiere: „Lucrările la dispensar s-au finalizat, iar pentru proiectele de asfaltare a drumurilor au fost actualizaţi indicatorii conform legislaţiei în vigoare, pe care, ulterior, le-am comunicat către minister. Aşteptăm să semnăm actele adiţionale şi, cred eu, în vara acestui an ambele proiecte se vor finaliza. Proiectul de asfaltare cu fonduri atrase prin PNDL-2 pentru cei 17 kilometri este realizat în procent de 95%, iar asfaltarea celor 10,5 kilometri cu bani prin PNDL-1 este realizată în procent de 85%”, a precizat primarul localităţii Vaideeni, Achim Băluţă.

Reamintim faptul că lucrările de asfaltare a drumurilor comunale prinse prin PNDL-1 au bătut pasul pe loc, deoarece constructorul desemnat în urma licitaţiei a intrat în procedura de insolvenţă, iar rezilierea contractului cu respectiva entitate şi reluarea licitaţiei nu au făcut altceva decât blocheze o perioadă proiectul. 

Proiecte în aşteptare 

Şi la Compania Naţională de Investiţii administraţia locală are un proiect prins pe situaţii de urgenţă, care cuprinde asfaltarea drumurilor locale pe o lungime de 17 kilometri.

Primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă, este supărat, pentru că la Compania Naţională de Investiţii are depus un portofoliu de nouă proiecte care zac în sertare de mai mulţi ani. În tot acest timp, administraţia locală a răspuns la zeci de clarificări transmise de CNI, a actualizat documentaţii, a refăcut schiţe şi devize, iar drumurile la Bucureşti au fost nenumărate:

„Dacă s-ar debloca situaţia la CNI şi s-ar aloca bani pentru proiectele pe care le avem depuse, prioritar pentru modernizarea drumurilor, dar şi a proiectele depuse pe „Anghel Saligny”, întreaga localitate ar fi asfaltată, ar rămâne în atenţia noastră doar identificarea fondurilor pentru modernizarea infrastructurii satului de vacanţă Ursu – Ursuleţul.

Trei proiecte depuse pe „Anghel Saligny”

Pentru atragerea fondurilor în localitate, primarului Daniel Băluţă a depus prin noul Program Naţional de Investiţii trei proiecte pentru care autoritatea locală speră să obţină finanţare, fiindcă sunt investiţii extrem importante pentru comunitatea din zonă. „În localitate există reţea de apă, prin urmare ne pliem condiţiilor impuse în acest nou program guvernamental. Am depus trei proiecte pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 24 de kilometri. Aceste proiecte sunt prioritare pentru localitate, în special pentru turism, fiindcă sunt drumuri care duc spre zonele special amenajate pentru turişti”, a precizat primarul Daniel Băluţă. 

Primarul şi-ar dori ca autorităţile centrale să deschidă şi alte linii de finanţare pe alte programe, astfel încât să nu depindă numai de fondurile alocate de Guvern pentru PNI „Anghel Saligny”, şi asta fiindcă PNRR nu se pliază nevoilor multor zone rurale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *