La Sălătrucel se va construi un dispensar medical şi un cămin cultural

Proiectele pentru construirea noului dispensar medical şi a căminului cultural au fost aprobate de Consiliul Local Sălătrucel, iar fondurile necesare vor fi atrase de la Compania Naţională de Investiţii.

Ambele locaţii vot fi situate în imediata apropiere a primăriei. Potrivit proiectului, dispensarul medical va cuprinde un generos spaţiu pentru consultaţii format din sectoare separate pentru cabinete de consultaţii pentru adulţi şi copii, fiecare sector având săli de aşteptare. Noul dispensar medical va dispune şi de cabinete medicale pentru aplicarea tratamentelor, iar sectorul administrativ, conform proiectului, va fi dimensionat şi dotat cu birouri şi vestiare pentru cadrele medicale. Clădirea va fi realizată la cele mai înalte standarde de calitate.

„Primăria nu are teren disponibil. Cu toate acestea, pentru construirea căminului cultural şi a noului dispensar medical am găsit soluţia. Deja avem proiectele, vom face ultimele ridicări topometrice. Dispensarul se va construi în centrul comunei, lângă grădiniţă, mai precis în spatele actualului dispensar, pe aceeaşi linie cu clădirea primăriei, iar căminul cultural va fi construi pe acelaşi amplasament, fiindcă actuala clădire este într-un stadiu destul de degradat şi se va demola. Clădirea dispensarului va fi realizată la cele mai înalte standarde de calitate şi va aduce un mare plus în ceea ce priveşte calitatea serviciilor medicale în comuna noastră. Locaţia va avea spaţii moderne, civilizate, condiţii dintre cele mai bune pentru ca locuitorii să poată primi, în timp cât mai rapid, îngrijiri medicale şi de specialitate.

În planul nostru este şi construirea din temelii a unei noi şcoli. Problema se pune că nu avem unde muta copiii, pentru o perioadă atât de mare, dar nu ne lăsăm, căutăm soluţii în acest sens. Pentru căminul cultural şi dispensarul medical am depus iniţial proiecte pentru reabilitarea şi dotarea ambelor clădiri, însă a apărut oportunitatea prin Compania Naţională de Investiţii de accesare a fondurilor pentru construirea din temelii a unor astfel de clădiri. Puşi într-o astfel de situaţie, am făcut noi solicitări pentru construirea celor două clădiri şi am renunţat la documentaţiile de reabilitare şi consolidare. Este cea mai rentabilă decizie, costurile sunt foarte mari pentru consolidarea şi reabilitarea unor astfel de cădiri, fiindcă ele sunt construite în anii 1960 şi nu mai corespund cerinţelor ISU”, a precizat primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa.

Primăria Sălătrucel solicită bani pentru modernizarea drumurilor şi branşarea localităţii la gazele naturale 

Administraţia locală a depus proiecte majore şi prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Primarul Dorel Ancuţa subliniază faptul că localitatea trebuie să profite de această oportunitate în ceea ce priveşte dezvoltarea pe care acest programul guvernamental o oferă, afirmând că, prin aceste alocări de fonduri se pot realiza investiţiile propuse.

Primarul a depus la Ministerul Dezvoltării, prin PNI, un proiect privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de aproximativ 8 kilometri. În proiect este prins un drum important pentru comunitate, care face legătura între satele Şerbăneşti şi drumul judeţean, fiind o cale de traversare a localităţii. 

Primarul are în plan şi reabilitarea sistemului de apă şi canalizare dar, în acest sens, spune că va încerca să acceseze fonduri europene. A ales să depună pe acest program. „Anghel Saligny” doar proiectul de asfaltare, deoarece asfaltarea este prioritară, dar şi pentru faptul că este posibil să ne aprobe doar un singur proiect pentru fiecare localitate. 

Pentru înfiinţarea sistemului de gaze Primăria Sălătrucel este într-un parteneriat cu administraţia locală din Berislăveşti. Primarul Dorel Ancuţa spune că a depus proiectul în această perioadă, fiindcă Ministerul Dezvoltării a anunţat deschisă sesiunea de finanţare a proiectelor de gaze prin programul naţional PNI „Anghel Saligny”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *