Vasile Ilinca: ”Facem tot posibilul să promovăm, ar fi timpul!”

Cozia Călimănești este campioana județului Vâlcea și va juca ”barajul” de promovare în Liga a a III-a, cu Oltul Curtișoara (Olt).

Cozia era matematic campioană înaintea ultimei etape, în care a jucat sâmbătă pe modernul Brothers Sport Hub cu ocupanta locului 2, Sparta Rm. Vâlcea. Derby-ul Sparta-Cozia s-a încheiat nedecis, scor 1-1.

După meci, echipa Cozia a primit trofeul și medaliile de campioni de la președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu,.

Până la jocurile de baraj, Sparta și Cozia se întâlnesc și la finele săptămânii acesteia, pe 4 iunie, în returul semifinalei Cupei României, faza județeană. În tur a fost egalitate, scor 1-1, iar returul se anunță echilibrat.

Prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a se va disputa pe 18 iunie la Curtișoara, iar returul este programat la Călimănești, pe 26 iunie.

Cozia a mai promovat în anii 2000, dar nu a jucat în Liga a III-a și a vândut locul Caransebeșului. Călimăneștiul nu a mai jucat în Liga a III-a de peste 30 de ani.

”Este timpul să promovăm!”

Antrenorul Vasile Ilinca spune că, după mai bine de trei decenii este timpul ca stațiunea Călimănești să aibă o echipă în Liga a III-a.

”Șansele sunt egale, am văzut un meci de cupă al Curtișoarei, au o echipă bună. Valorile sunt aproximativ egale.  Facem tot posibilul să promovăm, ar fi timpul. Atuul nostru este că suntem bine pregătiți tehnic și tactic, facem trei antrenamente pe săptămână. Ni s-a promis că vom fi ajutați financiar dacă promovăm. Obiectivul nici nu a fost promovarea, eu și băieții am luptat, iar dacă s-a putut, am mers înainte. Am făcut două greșeli, cu Berbești și Budești, dar am avut constanță în joc, cred că am dominat campionatul” a spus tehnicianul Coziei.

În cele 26 de jocuri disputate în Liga a IV-a Vâlcea, Cozia a acumulat 23 de victorii, 2 egaluri și 1 înfrângere. A doua clasată, Sparta Rm. Vâlcea a fost la cinci lungimi în spatele câștigătoarei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *