Comemorarea eroilor la Lăpuşata. Eveniment organizat de primărie, în centrul localităţii

Aşa cum a intrat în tradiţia locală de ani de zile, memoria bravilor ostaşi a fost comemorată joi, 02iunie , de Ziua Eroilor, de către Primăria comunei Lăpuşata.

Astfel, primarul localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa, viceprimarul, consilierii locali, profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale Lăpuşata, dar și simpli cetățeni ai localităţii, au adus un omagiu celor care au luptat pentru țară.

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului, apoi cântecele patriotice au răsunat în  întreaga localitate.

A urmat slujba oficiată de preoţii bisericilor din localitate. După acest moment, au fost depuse coroane de flori pentru cinstirea eroilor.

„ Această zi are o importantă semnificaţie creştină pentru noi – Înălţarea Domnului şi comemorarea  Eroii Neamului românesc. Avem  datoria ca la fiecare astfel de sărbătoare să-i comemorăm, cu profundă recunoştinţă, pe toţi cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară independentă şi suverană, în care ne putem bucura de libertate. Pentru toate acestea doresc să îmi exprim preţuirea şi recunoştinţa față de bravii eroi ai neamului românesc căzuţi la datorie, păstrând pentru totdeauna în memorie exemplul lor de dăruire”,  primarul localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *