Ziua localităţii, Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sărbătorite cu fast la Popeşti

Administraţia locală din Popeşti a organizat programe speciale pentru Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului, unde au fost cuprinse toate elementele solemne specifice activităţilor comemorative. După amiază, locuitorii comunei Popeşti s-au adunat pe izlazul din zona Cotoşmanu „La Fântânile Reci”, pentru a petrece împreună de „Ziua comunei”. Aflată la cea de a treia ediţie, serbarea tinde să devină tradiţională. Ziua localităţii a fost organizată de primarul Aurora Măgura „ca la carte”. Activităţile culturale au fost coordonate de Rapsodia Vâlceană, iar pe scena amenajată pe izlazul din zona Cotoşmanu au urcat copiii din localitate, care au susţinut un spectacol foarte frumos, dar şi formaţii de muzică populară din localitate. La eveniment au fost prezente şi autorităţile administraţiei publice din judeţ, felicitând-o pe Aurora Măgura, primăriţa din Popeşti, care reuşeşte, de fiecare dată, să adune în jurul său întreaga comunitate. În cadrul evenimentului, primarul Aurora Măgura a conferit premii familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

„Mă bucur să va văd prezenţi în număr aşa de mare la sărbătoarea comunităţii noastre în această zi care are o importantă semnificaţie creştină, Înălţarea Domnului. Totodată, comemorăm astăzi eroii neamului românesc. Pentru toate acestea doresc să îmi exprim preţuirea şi recunoştinţa faţă de bravii eroi ai neamului românesc căzuţi la datorie, păstrând pentru totdeauna în memorie exemplul lor de dăruire. Cinstim istoria şi eroii, dar trebuie să trăim prezentul şi viitorul cu responsabilitate. Dumneavoastră, tuturor locuitorilor comunei Popeşti mă adresez cu emoţie: să aveţi grijă de dumneavoastră, iar eu vă asigur că voi avea grijă să fac tot ceea ce am promis pentru comunitatea noastră. Folosesc această ocazie pentru a le mulţumi tuturor celor care susţineţi şi vă implicaţi activ în bunul mers al traiului nostru în aceste şapte sate. În calitate de primar, mă străduiesc, alături de echipa mea şi de dumneavoastră să duc la bun sfârşit munca pe care mi-am asumat-o, şi pentru care m-aţi mandatat domniile voastre. Vă mulţumesc”,  a afirmat primarul Aurora Măgura

Ca de obicei, la eveniment au fost prezenţi comercianţi şi negustori veniţi din toate părţile judeţului, care şi-au expus spre vânzare pe mesele amenajate pe izlazul din zona Cotoşmanu mărfuri şi produse de tot felul, pentru toate gusturile şi buzunarele cumpărătorilor.

Astfel, „Ziua localităţii Popeşti”, sărbătorită de Înălţarea Domnului şi de Ziua Eroilor a fost marcată printr-un eveniment de excepţie pe izlazul din zona Cotoşmanu „La Fântânile Reci” şi a fost o bucurie nemărginită pentru toţi cei prezenţi la serbarea câmpenească desfăşurată cu ocazia zilei de 2 iunie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *