Proiectul turistic „Adventure Park” prinde contur

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea a fost anunţat parteneriatul dintre Primăria Vaideeni şi Consiliului Judeţean pentru angrenarea unui proiect îndrăzneţ care prevede construirea celui mai modern parc de agrement din ţară.

Proiectul turistic „Adventure Park” este un proiect mai vechi, pentru care iniţial a fost semnat parteneriatul între Consiliului Judeţean Vâlcea cu Primăria Voineasa, numai că între Primăria Voineasa şi Vaideeni a intervenit un litigiu cu privire la terenul unde trebuia să fie amenajat parcul de agrement. Disputa în instanţă între cele două instituţii a durat foarte mult timp şi, într-un final, instanţele s-au pronunţat pe toate căile legale considerând că Golul Alpin Bora aparţine Primăriei Vaideeni.

Aflaţi într-o astfel de situaţie a fost necesară realizarea unei noi documentaţii, chiar dacă anterior ea era făcută pentru realizarea parcului la Voineasa, iar în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea s-a aprobat semnarea acordului de parteneriat între Consiliului Judeţean Vâlcea şi UAT Vaideeni, fiind alocată şi suma de 250 de mii de lei.

Proiectul turistic „Adventure Park”, în valoare de peste 20 de milioane de lei la data respectivă, mai exact în anul 2014, primise aviz favorabil pentru finanţare europeană. Proiectul urmăreşte realizarea unui Alpine Coaster în zona Golului Alpin Bora, a unei piste pentru karturi şi trotinete, dar şi achiziţionarea a 20 de trotinete, karturi pentru copii şi adulţi. Prin urmare, în zona Golului Alpin Bora va fi amenajat un parc de aventuri unic în ţară, aşa cum sunt în Austria sau Elveţia, vor fi achiziţionate echipamente de protecţie, vor fi realizate tiroliene, două covoare rulante cu sistem tubing şi pârtie de schi. 

Adventure Park este un proiect european, care se va realiza la o altitudine de 1.850 de metri. Va funcţiona şi vara, fiind o continuitate a activităţii pârtiei. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *