SC Chimcomplex SA majorează din luna iunie salariile angajaţilor cu 24,5% şi continuă să fie un jucător competitiv pe piaţa muncii

SC Chimcomplex SA, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, anunţă majorarea semnificativă a salariilor angajaţilor săi începând cu luna iunie 2022.

Compania a aprobat cea mai mare creştere salarială de până acum, astfel că venitul mediu brut lunar (cu tichetele de masă incluse) creşte de la 5.750 la 7.150 lei, adică cu 24,5%. Dacă sunt incluse în această medie şi veniturile managerilor şi primilor 30 de specialişti, salariul mediu pe companie creşte de la 7.200 la 8.980 de lei.

În anul 2021, pe lângă prima suplimentară netă de 3.000 de lei pe care a primit-o fiecare angajat, s-au acordat creşteri salariale cumulate de 5,5%, începând cu luna iunie 2022 se va aplica o creştere cu 13%, adică cu 700 de lei.

Aceasta se întâmplă în contextul în care angajatorii din privat îşi menţin bugetele de creşteri salariale de 5-7% pentru 2022, iar cele mai mari creşteri salariale din industriile petrolului, chimiei şi energiei nu depăşesc 10%. În primul trimestru 2022, SC Chimcomplex SA a mai acordat indexări de 2% ceea ce duce în final la o creştere reală de 15%.

Creşterea veniturilor este avută în vedere şi în anul 2023, astfel începând cu semestrul 2 se va adăuga trimestrial şi minim 50% din rata inflaţiei sau se indexează 100% rata inflaţiei dacă se ating indicatorii de performanţă ai companiei.

„Prin propunerea financiară pe care am agreat-o urmărim creşterea performanţei companiei prin creşterea şi încurajarea performanţei fiecărui salariat. Avem încredere în marea capacitate a acestei companii şi în cele aproximativ 2500 de talente şi dorim să realizăm împreună proiecte de anvergură care să ne aducă satisfacţii personale şi profesionale. Le mulţumesc colegilor din Chimcomplex pentru tot ceea ce fac în cadrul companiei! Dacă compania va atinge aceleaşi performanţe din 2021 şi în anii ce vor urma, conducerea va premia din nou salariaţii cu bonusuri peste cele prevăzute în CCM, aşa cum s-a întâmplat în anul 2021”, a declarat Ştefan Vuza, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Chimcomplex SA.

Societatea plăteşte prime, beneficii şi bonificaţii, de 4.220 lei/an/angajat

În noul contract colectiv de muncă, SC Chimcomplex SA a optat pentru prime, beneficii şi bonificaţii cumulate în valoare de 4.220 lei/an/angajat. Aceştia vor primi în valoare cumulată de 2.000 de lei: tichete de vacanţă şi beneficii, la alegere, prin fondul de acţiuni social culturale (putând opta pentru asigurare medicală, cheltuieli de transport, etc).

Anual, fiecărui angajat i se acordă prime nete/cadouri în valoare totală de 2.220 lei cu ocazia sărbătorilor şi diferitelor evenimente din organizaţie. De asemenea, SC Chimcomplex SA continuă acordarea de cadouri în bani pentru evenimente deosebite, cum ar fi zilele de 8 Martie sau 1 Iunie, când se acordă fiecărui angajat cu copii cu vârsta de până la 18 ani un cadou în bani în valoare de 150 lei. Totodată, compania a aprobat în avans creşterea valorică cu 50% a tichetelor de masă, de la 20 lei, la 30 de lei/zi.

SC Chimcomplex SA aşteaptă adoptarea, începând cu 1 iunie 2022, a proiectului de lege pentru creşterea valorii tichetelor de masă, la 30 de lei. Acum, valoarea totală lunară a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 21 de zile lucrătoare) este de 420 de lei.

Dacă va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 630 de lei/angajat. Pe lângă acestea, au fost avute în vedere şi creşteri ale sumelor acordate angajaţilor pentru susţinerea unor cheltuieli cu caracter social, iar numărul de zile de concediu care se vor acorda va fi în creştere, până la maxim 25 de zile pe an. SC Chimcomplex SA propune din luna iunie şi două instrumente inovative de motivare şi recompensare a salariaţilor performanţi. Primă cu structură variabilă la alegerea salariatului, în funcţie de interesele sale personale.

Astfel din totalul primei de 2.000 lei brut/an, salariatul va putea să aleagă singur cum cheltuie aceşti bani lunar. Va putea alege între vouchere de vacanţă, asigurare medicală, cheltuieli de transport, tichete culturale, abonamente la telecomunicaţii, servicii de turism, abonamente de sport şi relaxare, etc. (în total, 7 categorii de plăţi şi 500 de avantaje din discounturi).

SC Chimcomplex SA încurajează ca fiecare angajat să decidă ce este prioritar pentru sine şi nu mai doreşte o nivelare a drepturilor.

Al doilea instrument este prima de fidelizare în procent de minim 10% din salariul anual individual şi până la 120%, pentru o vechime în creştere de la an la an, începând din 2022.

Prima va constă în oferirea de acţiuni gratuite acordate angajaţilor, cu precădere celor care au indicatori de performanţă, dar şi a celor din eşalonul doi. Noul contract colectiv de muncă va fi valabil 24 de luni şi va produce efecte de la data înregistrării lui la ITM.

15 milioane de lei a plătit SC Chimcomplex SA pentru SC Sistemplast SA

SC Chimcomplex SA, cel mai mare producător local de produse chimice, a achiziţionat un pachet de 2.138 de acţiuni, reprezentând 94,4% din capitalul social al SC Sistemplast SA Râmnicu Vâlcea. Compania, localizată pe platforma Oltchim, este specializată în furnizarea de soluţii integrate de mecanică, proiectare, construcţie, verificare şi monitorizare lucrări industriale.

Valoarea totală de achiziţie este de 15 milioane de lei. Conform anunţului public de la începutul lunii decembrie 2021, SC Chimcomplex SA intenţionează aprofundarea şi exploatarea tuturor sinergiilor, optimizărilor şi integrărilor diviziilor la nivel de grup, sub umbrela CRC (acronim al sintagmei Compania Română de Chimie). Această achiziţie marchează o altă piatră de hotar pentru SC Chimcomplex SA, susţinând strategia sa de creştere şi de a investi în capacităţi care oferă soluţii industriale.

Prin această tranzacţie SC Chimcomplex SA continuă reintegrarea fabricilor de pe platforma Oltchim şi extinde în mod semnificativ portofoliul de servicii Chimcomplex, crescându-şi astfel prezenţa şi în alte sectoare industriale.

„Aristotel spunea că întregul reprezintă mai mult decât suma părţilor componente. Şi acest citat cu siguranţă se aplică la noi. Proiectele de investiţii industriale, lucrări de mentenanţă, modernizări tehnice şi tehnologice sunt esenţiale pentru evoluţia performanţei activelor şi operaţiunilor Chimcomplex şi ale partenerilor săi. Pentru a alimenta creşterea şi succesul afacerii, ne vom baza pe experienţa şi expertiza Sistemplast de peste 20 de ani de a coordona şi realiza proiecte industriale de anvergură. Vedem o oportunitate extraordinară de a continua să ne unim forţele şi să dăm un semnal puternic industriei româneşti. Când vine vorba de viitor suntem cu ochii în permanenţă pe imaginea de ansamblu”, a declarat Victor Avram, directorul SC Chimcomplex SA.

Începând cu data de 17 ianuarie 2022 acţiunile SC Chimcomplex SA Borzeşti sunt liber tranzacţionate la categoria Standard a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul de piaţă CRC, continuându-şi parcursul pe piaţa de capital început în 1996 pe Piaţa Aero. SC Chimcomplex SA este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli.

Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. SC Chimcomplex SA este o companie chimică cu o tradiţie de aproape 70 de ani, care dezvoltă produse de calitate pentru o viaţă mai bună şi un viitor sustenabil.

Cifra de afaceri obţinută în trimestrul I 2022, s-a majorat cu 23,2% faţă de cea din aceeaşi perioadă a anului 2021, evoluţie determinată de preţurile de vânzare care au crescut la majoritatea produselor finite valorificate de SC Chimcomplex SA, în special la clorosodice, ca urmare a creşterii costurilor de fabricaţie în contextul majorării preţurilor de achiziţie la utilităţi.

SC Chimcomplex SA a menţinut la cote maxime producţia de polioli în trimestrul I 2022, atingând 94% din capacitatea de producţie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *