Noua piaţă agroalimentară din Drăgoeşti se deschide de Sfânta Măria

Autorităţile locale din comuna Drăgoeşti vin în sprijinul producătorilor locali, dar şi al locuitorilor din zonă care îşi doresc să cumpere produse bio româneşti direct de la legumicultori şi fermieri. Scopul proiectului este încurajarea crescătorilor de animale şi a legumicultorilor din zonă. 

În acest sens, în localitate s-a lucrat la construirea unei pieţe agroalimentare, lucrările fiind acum pe ultima sută de metri. Noua piaţă din Drăgoeşti se va deschide de Sfânta Măria, odată cu a XI-a ediţie a „Zilei comunei.

„Pe data de 15 august, când în calendarul creştin-ortodox se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, aşa cum mai este cunoscută această sărbătoare în popor, vom inaugura piaţa odată cu „Ziua localităţii”, această piaţă urmând să intre în circuitul producătorilor locali, dar şi al locuitorilor din zonă care îşi doresc să cumpere produse bio româneşti direct de la legumicultori şi fermieri. Pentru acest eveniment vom aduce o scenă mobilă în zona respectivă. Cu această ocazie vom inaugura şi noul târg de la Drăgoeşti, care se va amenaja tot în zona respectivă. Piaţa va avea un impact bun, se va face mult mai uşor cunoscută cetăţenilor din zonă, fiindcă este necesară, însă târgul va intra mult mai greu în uzanţa cetăţeanului nostru şi asta fiindcă în zonă sunt târguri cu vechime, care se ştiu din moşi strămoşi. Un lucru va fi cert, la Drăgoeşti, când piaţa va deveni funcţională produsele vor fi bio, direct din grădinile gospodarilor şi, cu siguranţă datorită calităţii produselor, se va duce vestea. Clădirea pieţei este destul de generoasă, sunt compartimente pentru legume, carne, peşte şi lactate”, a declarat primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

Piaţa din Drăgoeşti este construită lângă baza sportivă din localitate. Aici se vor găsi produse bio, exclusiv româneşti. În acest fel, localnicii şi comercianţii din zonă care îşi vor vinde produsele în localitate nu vor mai trebui să meargă în târguri sau în pieţele din Râmnic sau Drăgăşani.

Primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente: „Pentru inaugurarea Centrului Cultural conturăm un eveniment complex”

Centrul Cultural „Mihai Viteazul” este finalizat, însă locaţia se va deschide anul viitor deoarece, în această perioadă, administraţia locală va aloca fonduri pentru amenajarea zonei exterioare. Primarul spune că a cerut sprijinul Consiliului Judeţean în vederea unui parteneriat activ în vederea promovării culturii, dar şi al turismului în judeţ: „Centrul Cultural este o locaţie extrem de generoasă, în acest sens am cerut sprijinul Consiliului Judeţean în vederea unui parteneriat. Mai mult, pentru inaugurarea Centrului Cultural conturăm un eveniment complex, în colaborare cu Consiliului Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea, Muzeul Judeţean şi Teatrul, care va include expoziţie, o piesă de teatru, teatru de păpuşi, se va face o proiecţie a filmului Mihai Viteazul, dar şi lansare de carte. Acestea sunt doar câteva evenimente care vor avea loc cu acest prilej”, a declarat primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

La Drăgoeşti, în satul Buciumeni s-a construit un amplu centru cultural, care poartă numele domnitorului Mihai Viteazul. Clădirea este una dintre instituţiile reprezentative în domeniul cultural din zona de sud-est a judeţului Vâlcea. Dispune de o sală de spectacole modernă, cu 500 de locuri, cinematograf, instalaţii de sonorizare şi iluminare performante. Se va adresa întregii comunităţi locale, găzduind activităţi proprii sau în parteneriat cu alte instituţii:

„Acest nou aşezământ cultural este un proiect-prototip, unul dintre cele zece care se construiesc în ţară. Suprafaţa terenului unde s-a construit Casa de Cultură din Drăgoeşti este de 4900 de metri. Aici se vor organiza spectacole, se vor ţine piese de teatru şi evenimente pentru comunitatea noastră. Centrul Cultural va purta numele marelui domnitor Mihai Viteazul fiindcă aici, la Drăgoeşti, avem un lucru inestimabil: biserica cu hramul Sfinţii Trei Ierarhi, unde a fost botezat Marele Domnitor Mihai Viteazul”, a declarat primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *