De Rusalii, nume sonore din lumea muzicală autohtonă au dat tonul distracţiei, la Dănicei

Duminică, 12 iunie, în zi de mare sărbătoare creştină, în localitatea Dănicei a avut loc „Ziua localităţii Dănicei”, sub genericul „Festivalul Cireşarii”.

La ceas de mare sărbătoare, sute de oameni din comuna Dănicei, dar şi din localităţile limitrofe s-au strâns laolaltă ca să petreacă pe izlazul satului Lăunele de Jos. Pentru câteva ceasuri au uitat de alte neajunsuri cu care dau piept zilnic şi s-au veselit la „Ziua Comunei”, manifestare organizată de primarul Dumitru Pirneci şi Consiliul Local.

Pe scena amenajată în zăvoiul din satul Lăunele de Jos a avut loc un concert folcloric susţinut de Gelu Voicu, Eugenia Filip, Cristina Ana Maria (Anuska) şi formaţia Costel Mardale. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii. Primăria Dănicei sprijină manifestările culturale, religioase şi sociale ale comunităţii şi alocă în fiecare an resursele financiare pentru bunul mers al activităţilor. 

Primarul Dumitru Pirneci este de părere că Festivalul Cireşarii rămâne o manifestare de excepţie: „Este un eveniment de tradiţie organizat în comuna noastră. A fost această pauză determinată de pandemie, dar anul acesta am reluat această frumoasă manifestare. Este necesară organizarea unei zile dedicată comunităţii, este un prilej ca lumea să se adune şi să se regăsească. Pentru noi, Festivalul Cireşarii este un simbolul al localităţii ”, spune de primarul Dumitru Pirneci. În satul Lăunele de Jos, în fiecare an este orhanizată sărbătoarea comunei, unde se adună întreaga comună, şi nu numai, reunind comercianţi din întreaga zonă cu produse care mai de care, astfel încât este imposibil să pleci de acolo cu mâna goală. Astfel, cei care au fost prezenţi la Dăncei de Rusalii au avea parte de o atmosferă de zile mari.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *