Primăria Pesceana aşteaptă banii promişi prin „Anghel Saligny”

Prin program PNI „Anghel Saligny” primarul localităţii Pesceana, Ion Vasile, speră să obţină banii necesari pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 12 kilometri, extinderea sistemului de apă, dar şi înfiinţarea sistemului de canalizare pe tronsonul drumului judeţean: „Proiectul depus prin program PNI „Anghel Saligny” pentru asfaltare a fost finanţat prin FDI pentru satele Ursoaia şi Lupoaia şi câteva străduţe în satul Negraia, pe o lungime de 12 kilometri. Pentru acest proiect avem licitaţia făcută, dacă ni se alocă fondurile necesare imediat începem. S-a pus problema dacă avem sistem de apă pe acest tronson de drum şi, spre norocul nostru, există reţea de apă. Prin acest program PNI avem un proiect şi pentru extinderea sistemului de apă. Al treilea proiect este pentru înfiinţarea sistemului de canalizare pe tronsonul drumului judeţean”, a precizat primarul localităţii Pesceana, Ion Vasile.

Primarul aşteaptă soluţiile Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apa Vâlcea pentru proiectul de apă

Localitatea este prinsă în master-planul judeţului, unde s-a depus documentaţia cu speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni destinaţi alimentării cu apă: „Nu ştiu ce să mai cred cu acest mare proiect al judeţului, este de prea multă vreme şi nu s-a întâmplat nimic, de când era preşedinte Ion Cîlea. Norocul nostru este că am apucat să bag apă printr-un proiect guvernamental pe o lungime de 17 kilometri şi nu am renunţat la el”, a precizat primarul localităţii Pesceana, Ion Vasile. 

Proiecte cu fonduri atrase prin PNDL-2

La Pesceana, cu bani prin PNDL-2 s-au finalizat lucrările de modernizare a şcolii şi a grădiniţei: „Până în toamnă, când îşi va deschide porţile, se va amenaja curtea exterioară şi se va împrejmui cu un gard. Şi la dispensar se lucrează, a început să se zidească. Lucrările sunt abia la început fiindcă, atunci când constructorul s-a apucat să lucreze s-a refăcut expertiza. Temelia se măcina şi costa mai mult reparaţia decât o nouă construcţie. Într-o astfel de situaţie s-a făcut o nouă expertiză şi s-a construit din temelii o nouă clădire”, a precizat primarul localităţii Pesceana, Ion Vasile. Sunt cinci proiecte pentru care administraţia locală din Pesceana a atras fonduri prin PNDL-2: grădiniţa nouă, dispensarul nou construit din temelii, o şcoală modernă, lucrările pentru asfaltarea drumului comunal şi construirea a patru poduri. 

La CNI primarul are depus inclusiv proiectul pentru reabilitarea primăriei, iar în localitate se construieşte un cămin cultural, investiţia fiind realizată cu fonduri guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *