Adi Comănescu: ”AJF Vâlcea va fi prima asociație județeană cu campionat de fotbal feminin pentru junioare!”

Șeful AJF Vâlcea, Adrian Comănescu a anunțat că, din toamnă va organiza în premieră un campionat de fotbal feminin pentru copii și juniori.

Eu sunt primul care vreau să dezvolt fotbalul feminin. Și chiar o fac aici, la AJF Vâlcea! Eu o să fiu primul președinte de AJF care o să aibă un campionat de fotbal feminin. Ce-i drept, pentru copii și juniori. Mă implic, vreau să fac ceva. Ați văzut ce-a fost la finala de Champions League la fete? Ce impact imens a avut? Singura discuție a mea cu președintele Federației a fost pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Iar eu voi încerca să fac acum, în toamnă, un campionat de 6-7 echipe de fotbal feminin” a declarat Adrian Comănescu pentru GSP.

Conform GSP, Consiliul Județean Vâlcea a renunțat la ideea de a avea o echipă de fotbal masculin pentru seniori și își va face una de fotbal feminin, alături de baschet și volei. ”Se vrea echipă de fotbal care să plece de jos. Fotbalul e sărac la Vâlcea. Am discutat și cu cineva de la Consililul Județean, eu le-am spus să nu se arunce politicianist cu capul înainte, ci să analizeze bine toate variantele, ce bază de selecție există și mai ales ce bază materială. Eu îmi doresc echipă de fotbal feminin la nivel de seniori la Vâlcea, m-aș bucura! La fel cum m-aș bucura dacă vom avea și echipă de seniori la băieți” a mai afirmat Adi Comănescu pentru GSP. Președintele AJF Vâlcea a fost arbitru de Liga 1, e retras de curând din activitate și este observator de arbitri pe prima scenă.

FRF susține puternic dezvoltarea fotbalului practicat de fete și va aloca fonduri, prin diverse programe, pentru dezvoltarea acestuia.

Consiliul Județean Vâlcea va înființa CS Vâlcea 1924

Cel mai probabil, noul club sportiv din subordinea Consiliului Județean va fi condus de antreprenorul Bogdan Pistol, cel care îl sprijină pe președintele Constantin Rădulescu în demersurile pentru înființare.

Bogdan Pistol a anunțat câteva din proiectele acestui club, care se va axa pe echipe de baschet și volei, sporturi cu tradiție la Râmnicu Vâlcea.

”Vom începe cu baschet feminin și masculin, volei feminin și masculin și a treia opțiune este fotbal în mediul rural. Vrem să ajutăm echipele din mediul rural și să construim competiții la nivel de copii și juniori. Pe parcurs, putem completa și cu alte sporturi, acolo unde avem infrastructură corespunzătoare: atletism, karate, fotbal feminin. Nu stăm foarte bine la infrastructura sportivă, vecinii noștri stau mai bine și au săli sau stadioane noi în construcție. Pentru a evolua, copiii și comunitatea au nevoie de modele în sport, mă bazez mult pe profesori să creăm o comunitate. Se dorește să se preia modelul de la Centrul de Excelență de handbal și echipa Consiliului Județean Vâlcea să devină o academie puternică în țara pentru baschet si volei”. Cel mai probabil, echipa de baschet masculin va fi înscrisă în viitorul sezon al eșalonului secund și va fi condusă de cunoscutul tehnician Hristu Șapera (41 ani), care are un CV bogat ca antrenor și ultima dată a pregătit pe Dinamo București. La echipele de volei se va discuta o colaborare cu Marius Mărgărit.

Pe site-ul Consiliului Județean Vâlcea este în dezbatere noua denumire a clubului, care va fi CS Vâlcea 1924. ”Denumirea de CS Vâlcea 1924 a stat în dezbatere publică pe site-ul Consiliului Județean și trebuie să treacă o perioadă până poate fi votată înființarea clubului. Acest an, 1924 arată și că noi avem tradiție. În 1924 a fost înființat primul club sportiv vâlcean, Societatea Sportivă Vâlceană. Părinții și copiii trebuie să fie alături de club și să împărtășească împreună niște valori” a mai spus Bogdan Pistol.

În mod normal, înființarea noului club, Club Sportiv Vâlcea -1924 va fi aprobată în ședință extraordinară a Consiliului Județean, pe 24 iunie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *