Consiliul Județean Vâlcea își face club sportiv și începe cu echipe de baschet și volei!

Consiliul Județean Vâlcea va înființa în această lună un club sportiv, care se va numi CS Vâlcea – 1924 și care va avea echipe de baschet și volei. 

Cel mai probabil, noul club sportiv din subordinea Consiliului Județean va fi condus de antreprenorul Bogdan Pistol, cel care îl sprijină pe președintele Constantin Rădulescu în demersurile pentru înființare.

Bogdan Pistol a anunțat câteva din proiectele acestui club, care se va axa pe echipe de baschet și volei, cu tradiție la Râmnicu Vâlcea.

”Vom începe cu baschet feminin și masculin, volei feminin și masculin și a treia opțiune este fotbal în mediul rural. Vrem să ajutăm echipele din mediul rural și să construim competiții la nivel de copii și juniori. Pe parcurs, putem completa și cu alte sporturi, acolo unde avem infrastructură corespunzătoare: atletism, karate, fotbal feminin. Nu stăm foarte bine la infrastructura sportivă, vecinii noștri stau mai bine și au săli sau stadioane noi în construcție. Pentru a evolua, copiii și comunitatea au nevoie de modele în sport, mă bazez mult pe profesori să creăm o comunitate. Se dorește să se preia modelul de la Centrul de Excelență de handbal și echipa Consiliului Județean Vâlcea să devină o academie puternică în țara pentru baschet si volei”.

Cel mai probabil, echipa de baschet masculin va fi înscrisă în viitorul sezon al eșalonului secund și va fi condusă de cunoscutul tehnician Hristu Șapera (41 ani), care are un CV bogat ca antrenor și ultima dată a pregătit pe Dinamo București. La echipele de volei se va discuta o colaborare cu Marius Mărgărit.

CS Vâlcea – 1924 va fi denumirea clubului

Pe site-ul Consiliului Județean Vâlcea a fost în dezbatere noua denumire a clubului, care va fi Club Sportiv Vâlcea -1924. ”Denumirea de CS Vâlcea -1924 a stat în dezbatere publică pe site-ul Consiliului Județean și trebuie să treacă o perioadă până poate fi votată înființarea clubului. Acest an, 1924 arată și că noi avem tradiție. În 1924 a fost înființat primul club sportiv vâlcean, Societatea Sportivă Vâlceană. Părinții și copiii trebuie să fie alături de club și să împărtășească împreună niște valori” a mai spus Bogdan Pistol. Clubul va avea culorile alb și albastru, iar ca siglă un cap de lup.

Înființarea noului club, CS Vâlcea 1924 va fi supusă spre aprobarea consilierilor județeni în ședința Consiliului Județean, pe 24 iunie, fiind trecută la punctul 5 pe ordinea de zi, ulterior fiind supuse spre aprobare Regulamentul de organizare și funcționare al clubului și normele financiare pentru activitatea sportivă.

Toate detaliile înființării CS Vâlcea-1924 pot fi urmărite accesând documentația înființării clubului, care este pe site-ul Consiliului Județean la următorul link: http://www.cjvalcea.ro/images/sedinte/2022/06-24/ordinea/pct5.pdf

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *