Primarul Nicolae Concioiu vrea ca toţi locuitorii din Guşoeni să aibă apă, canalizare, gaz şi drumuri moderne 

La Guşoeni, mult aşteptatul proiect de apă şi canalizare se va desfăşura prin PNI „Anghel Saligny”. Iniţial, proiectul trebuia să se realizeze prin ADI Apa Vâlcea, însă reamintim faptul că localitatea Guşoeni a fost scoasă de la finanţare în anul 2020. Destul de dezamăgit, primarul s-a reorientat către fondurile provenite prin programul guvernamental „Anghel Saligny”:

„Proiectul de apă şi canalizare este un proiect pe care ni l-am dorit să fie realizat prin Asociaţia de Dezvoltarea ADI Apă Vâlcea, unde am sperat ani buni că va fi selectat pentru a fi finanţat şi se va trece la executarea lucrărilor, dar am avut surpriza neplăcută, la finele anului 2020, când printr-o decizie a Ministerului Fondurilor Europene, localitatea Guşoeni şi alte 9 localităţi din judeţ au fost excluse din acest proiect. A fost o decizie nedreaptă faţă de cetăţenii acestor localităţi pentru care apa este primordială, după ce noi, primarii, am fost asiguraţi ani la rând, mai bine spus peste 8 ani, că vom beneficia de finanţare. Acum aşteptările noastre sunt mari, sperăm că lucrurile se vor realiza prin programul PNI „Anghel Saligny” şi vom fi selectaţi pentru finanţarea acestor proiectare, pentru a putea demara rapid lucrările de înfiinţare a sistemului de apă şi canalizare în localitatea Guşoeni, dar şi în celelalte localităţi excluse din acest masterplan al judeţului”, a precizat primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Tot prin acest program, primarul Nicolae Concioiu a depus cererea de finanţare pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 13 kilometri. În prezent, în localitate se lucrează la introducerea sistemului de gaze naturale. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *