Elevi vâlceni, schimb de experiență în Turcia

Proiectul de parteneriat strategic  ERASMUS+ „Creating Of Digital Environment: Stop Traditional  Education Approach Multidisciplinary”, acronim CODE: STEAM, cu numărul de referință 2020-1-RO01-KA229-079986_1, coordonat de Elena Manuela  Neagoie  este desfășurat de Colegiul Național de Informatică ,,Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea. Acesta se defășoară în parteneriat cu Kamilpasa Ilkokulu din Turcia, Scuola Cattolica Paritaria Madonna dell” Assilo din Italia, Osnovna skola ,,Svetislav Golubovik Mitraljea” din Serbia, CEIP Doctor Gregorio Chil Y Naranjo din Spania.

În cadrul acestui proiect, în perioada 13-18.06, elevii Mandă Ianis Ștefan, Puican Antonia, din clasa a IV-a D, Ariciu Ianis Costin, Rîndașu Radu Andrei, din clasa a III-a D, însoțiți de cadrele didactice, Cruceanu Adriana Georgiana și Popescu Natalia au participat la o mobilitate internațională, în orașul Buharkent din Turcia. ,,Este prima mobilitate internațională în care s-au deplasat elevi din ciclul primar, acest lucru constituind o premieră în cadrul proiectelor desfășurate până acum de către școala noastră” – declara Georgiana Cruceanu. Având în vedere că scopul principal al acestui proiect este dobândirea de abilități de gândire digitalizată și sporirea cunoștințelor de codificare, elevii au participat la ateliere de coding desfășurate în laboratorul dedicat acestor activități din școala gazdă.  De asemenea, au avut ocazia să facă schimb de idei și informații cu colegi din celelalte țări participante și să-și dezvolte competențele de comunicare în limba engleză.

,,Excursiile tematice desfășurate în orașul antic Efes, la Afrodisias și la Pamukkale, le-au făcut cunoștință copiilor cu o țară ce are o istorie îndelungată și le-au dat posibilitatea de a face cunoștință cu societatea și cultura din Turcia, cu locuri minunate și oameni deosebiți”- Popescu Natalia, cadru didactic. Concluzionând, mobilitatea a fost un succes, a adus satisfacții, prietenii și experiențe noi care să conteze în dezvoltarea elevilor participanți.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *