Eroii de pe Cozia!

Cozia Călimănești a promovat sâmbătă în Liga a III-a, după ce a învins la loviturile de departajare pe Oltul Curtișoara (Olt).

Învinsă în manșa tur  a barajului de promovare la Curtișoara, scor 1-3, Cozia avea șansa a doua în returul de sâmbătă, de la Călimănești, mai ales că avea și destule probleme medicale în lot. Spre lauda sa, echipa lui Vasile Ilinca a crezut în șansa sa, a fost mai bună și a obținut o promovare meritată!

Cozia a început tare, a presat și a deschis scorul în minutul 5, când Al. Chiripuș centrează din flancul drept și Alexandru Uță înscrie din 6 metri. În minutul 19, vâlcenii au ratat  o ocazie uriașă, după ce S. Rădoi a scăpat singur spre poarta adversă și a tras de puțin pe lângă poartă. La această fază, Rădoi s-a accidentat și a fost înlocuit câteva minute mai târziu cu Marinaș. Spiritele s-au încins în minutul 21, Al. Ștefan (Cozia) și Ungureanu (Oltul) au dat starul unei încăierări, ambii fiind eliminați de către centralul de Liga 1, Iulian Călin (Argeș). Spre finalul reprizei, Oltul devine periculoasă, Nichita trage periculos din 16 metri și Buzilă respinge de la rădăcina barei.

Ca și în startul meciului, Cozia a început cu gol și repriza secundă, Marian Chiripuș reușind să înscrie cu capul în minutul 48, după o centrare excelentă din flancul drept de la Marinaș.  La 2-0, Cozia anulase avantajul luat de oaspeți în tur. Meciul s-a echilibrat, ambele echipe au riscat din ce în ce mai puțin și jocul a curs spre prelungiri. Sârbu a dat mari emoții după ce a rămas inert pe gazon în urma unei ciocniri cu un adversar, a intrat ambulanța, dar, din fericire, atacantul Coziei nu a avut nimic grav și a putut continua jocul. Obligat de accidentări, Vasile Ilinca efectuase toate schimbările.

S-a intrat în prelungiri, unde ambele echipe au fost lipsite de prospețime. A fost o singură șansă de gol, când Sârbu i-a luat fața unui fundaș, a tras dar portarul oaspeților a salvat.

S-a ajuns la loviturile de departajare, unde Oltul și-a schimbat portarul! Eroul de la penalty-uri a fost însă portarul Coziei, Buzilă, care a parat două lovituri de departajare. ” La Curtișoara am pierdut din greșelile noastre, acum am dat totul, am vrut să demonstrăm că putem. La penalty-uri a fost vorba de instinct” avea să spună după meci Bogdan Buzilă. Lăzărescu, Mazilu, M. Chiripuș și Tănăsie au marcat și la Călimănești a început sărbătoarea. După 30 de ani, Cozia revine în Liga a III-a și trebuie rapid să își facă planurile și să împrospăteze lotul cu juniorii obligatorii la acest nivel.

Vâlcea mai are la Liga a III-a pe Viitorul Dăești, în timp ce Flacăra Horezu și Minerul Costești, care au retrogradat, speră să continue la același nivel, dacă se vor ivi locuri libere.

Cozia Călimănești – Oltul Curtișoara 2-0 (1-0, 2-0 după prelungiri)

Au marcat: Alexandru Uță 5, Marian Chiripuș 48

Eliminări: Alexandru Ștefan 22 / Dorinel Ungureanu 22

Cozia: Buzilă – Mazilu, Lăzărescu, Al. Ștefan, Proteasa – Sârbu, Duca (Zotică 60), Uță, Al. Chiripuș – S. Rădoi (Marinaș 19, Tănăsie 68), M. Chiripuș. Antrenor: Vasile Ilinca

Andrei Vasile: ”După 10 ani, mi-am văzut visul cu ochii!”

Andrei Vasile, omul de afaceri care a sprijinit echipa din Călimănești în ultimul deceniu și-a văzut visul realizat, Cozia reușind în sfârșit promovarea în Liga a III-a. ”Este  bucurie imensă pentru grupul acesta de băieți extraordinari, pentru oraș. Îi anunț de tot sprijinul meu în continuare! Am jucat foarte bine, am înscris repede în startul reprizelor. După înfrângerea din tur, ne-am jucat șansa, nu mai aveam ce pierde. Ne punem la masă zilele viitoare și stabilim bugetul pentru Liga a III-a, dar nu vor fi probleme financiare. După 10 ani aici, mi s-a îndeplinit visul cu ochii!” a anunțat Andrei Vasile, unul dintre sponsorii echipei, care deține și Popasul Casa Românească din Călimănești.

Prima promovare pentru Vasile Ilinca

Antrenorul Vasile Ilinca a reușit prima promovare din cariera sa de antrenor. Tehnicianul a surprins cu masivul Marian Chiripuș urcat în postura de atacant și cu titularizarea între buturi a lui Buzilă, două mutări extrem de inspirate.

”În vestiar, eu și jucătorii am crezut că putem întoarce! Eram convinși că putem și poate a fost mai frumos așa, cu mari emoții. Este prima mea promovare, o bucurie mare, dar nu este cel mai important meci din carieră. Am schimbat sistemul, am jucat cu două vârfuri, am avut forță mai mare, am făcut presing ofensiv și Curtișoara nu a mai putut să construiască, e greu să joci 2 contra 2 în zonă centrală. Am avut emoții mari la accidentarea lui Sârbu, era complicat dacă nu mai putea să continue, jucăm 8 contra 9. La Liga a III-a, marea problemă este să găsim șase juniori” a spus Vasile Ilinca.

Primarul Florinel Constantinescu: ”Vom găsi bugetul necesar!”

Primarul din Călimănești, Florinel Constantinescu a asigurat că echipa va avea bugetul necesar pentru a face față la Liga a III-a. ”Am fost convinși că la Curtișoara a fost ghinion, echipa noastră are valoare. Tot e înseamnă succes în Călimănești ni se datorează, lor și nouă. Mereu am susținut succesul, ne-am dorit promovarea asta și știm ce ne așteaptă. Călimănești nu este o localitate oarecare, are puterea să susțină echipa la Liga a III-a, vom găsi bugetul care trebuie și vom îmbunătăți și baza sportivă. Avem deja un proiect la CNI și s-a încheiat licitația pentru construcția unei baze sportive nouă la Seaca, care va începe anul acesta”  a anunțat Florinel Constantinescu.

Marian Balaci a fost observator de arbitri!

Fostul fundaș central de la echipa de Liga a II-a CSM Rm. Vâlcea din urmă cu 14 ani, Marian Balaci a fost observatorul de arbitri al jocului retur de la Călimănești. După ce s-a lăsat de fotbal la Vâlcea în urma unei accidentări grave, Marian Balaci a devenit arbitru de prim eșalon, iar acum este observator de arbitri din partea FRF. Balaci și-a dezvoltat o pensiune la Izverna, unde a candidat fără succes și ca primar și are și un club privat de juniori în Drobeta Turnu Severin.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *