În localitatea Nicolae Bălcescu, autorităţile locale vor elabora un amplu program de manifestări dedicate „ Zilei localităţii” şi simpozionului „ Reper identitar: 203 ani de la naşterea istoricului Nicolae Bălcescu”

Cu acest prilej, în ziua de 29 iunie, comuna Nicolae Bălcescu, una dintre cele mai importante aşezări ale judeţului, prin prisma frumuseţii locului, a oamenilor harnici şi valoroşi, dar şi a numelui dat în cinstea marelui luptător pentru idealurile politice ale României, aniversează 203 ani de la naşterea istoricului Nicolae Bălcescu. 

În cadrul acestui eveniment, la Căminul Cultural Rotărăşti va avea loc un simpozion sub genericul „Reper identitar: 203 ani de la naşterea istoricului Nicolae Bălcescu” pe diferite teme legate de istoria localităţii şi de marele revoluţionar Nicolae Bălcescu, personalitate marcantă a neamului românesc, unde îşi vor da întâlnire istorici, geografi, cadre didactice, cercetători şi muzeografi. 

Festivitatea prilejuită cu ocazia acestui eveniment va debuta miercuri, 29 iunie, la statuia lui Nicolae Bălcescu din centrul localităţii, unde se vor depune jerbe de flori, după care va avea loc premierea participanţilor la „Concursul de poezie patriotică  Nicolae Bălcescu” – ediţia a XIV-a.

Duminică, 3 iulie 2022, are loc sărbătoarea localităţii

Landor Moşteanu: „Evenimentul se desfășoară la Bază Sportivă Valea Bălcească și sunt invitați toți cetățenii comunei, și nu numai”.

Pentru duminică, 3 iulie, organizatorii propun participanţilor evenimente speciale, invitați speciali și multă voie bună. Muzica va cânta până târziu în noapte, iar grătarele vor sfârâit în cinstea gospodarilor din sat: 

„Cu prilejul sărbătoririi Zilei Comunei Nicolae Bălcescu, Primăria și Consiliul Local Nicolae Bălcescu vă invită la eveniment, în data 3 iulie 2022, începând cu ora 15:00, la Baza Sportivă Valea Bălcească, conform programului. Invitați speciali sunt Olguța Berbec, Dani de la Vâlcea și formația „Live”, Liliana Drăgulete și Orchestra Rapsodia Vâlceană. Moderator – Mădălina Mitu. Vă așteptăm cu drag”, spune primarul Landor Moșteanu.

Localnicii vor avea parte de un spectacol pe cinste de ziua comunei şi de toate ingredientele necesare unei petreceri câmpeneşti reuşite. Atmosfera va fi întreţinută de îndrăgiţi cântăreţi de muzică populară, astfel că localnicii vor juca până târziu, la lăsarea întunericului. De la eveniment nu vor lipsit tarabele pline cu fel şi fel de jucării şi dulciuri pentru copii, dar nici grătarele cu mici asezonate din plin cu bere brumată, care îi vor atrage în număr mare pe cetățenii comunei, și nu numai .

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *