Procentul cel mai bun, lauda aleasă | Doar 53,6% din absolvenți au promovat examenul de bacalaureat

Rezultatele examenului de bacalaureat au reprezentat motive de mândrețe și bucurie în rândul cadrelor didactice, elevilor, părinților, dar în mod special în rândul politicienilor. Mai ales Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că rezultatele de anul acesta sunt cele mai bune din ultimii 10 ani. Evident, nu a uitat să menționeze că recentele schimbări adoptate de Ministerul Educației în programa școlară au avut un rol în obținerea acestor rezultate impresionante.

Este cel mai ridicat nivel de promovare, judecând după anii 2013, în ultimii 10 ani, înainte de contestații. 78,3% din promoția curentă au promovat, 32,1% din promoții anterioare.

Aceste rezultate pe care le apreciez ca fiind bune, sunt cele mai bune din ultimii 10 ani, se datorează și simplificării materiei din care s-au eliminat acele conținuturi care au fost predate pe parcursul perioadelor în care școlile au fost închise.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Sunt reale statisticile care atestă că rata de promovare a fost de 73,3% în acest an?

Evident că sunt reale. Nu ar fi fost publicate dacă ar fi fost false doar pentru a înflori ideea de promovabilitate și că ministerul chiar își face treaba. Totuși, dintre toate statisticile, ministrul a ales să se laude cu cea mai bună statistică care ar atesta nivelul ridicat al educației din acești ani.

Dacă ne referim la altă statistică în materie de promovabilitate, am avea altfel de rezultate. De exemplu, câți absolvenți au promovat bacalaureatul? Una este să vorbim despre procentul elevilor care s-au înscris la bac, alta este să vorbim despre procentul absolvenților care s-au înscris la acest examen. Chiar dacă mulți elevi au finalizat cei 12 ani de studii, foarte mulți dintre aceștia nu au optat pentru bacalaureat.

Este vorba despre aproximativ 40.000 de elevi care nu s-au înscris la examenul de bacalaureat, deși au finalizat studiile celor 12 ani.

Numărul de elevi care s-au înscris la acest examen este de puțin peste 126.000 de absolvenți. Într-adevăr, dintre aceștia, 73,3% au promovat examenul. Numărul tuturor absolvenților care ar fi avut șansa să se înscrie la acest examen este de 166.000.

89.000 de elevi au promovat examenul de bacalaureat, reprezentând 73,3% din cei înscriși. Cu toate acestea, procentul se schimbă când vine vorba de absolvenții care au promovat examenul: 53,6%. Adică puțin peste jumătate din toți elevii absolvenți au promovat examenul de bacalaureat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *